Man on a Ledge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Man on a Ledge
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Asger Leth
Producent Lorenzo di Bonaventura
Mark Vahradian
Scenario Pablo Fenjves
Hoofdrollen Sam Worthington
Elizabeth Banks
Jamie Bell
Anthony Mackie
Genesis Rodriguez
Ed Harris
Muziek Henry Jackman
Montage Kevin Stitt
Cinematografie Paul Cameron
Distributie Summit Entertainment
Première Vlag van Duitsland 26 januari 2012
Vlag van België 15 februari 2012
Vlag van Nederland 1 maart 2012
Genre Misdaad, Thriller
Speelduur 102 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 42.000.000
Opbrengst $ 46.221.189
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Man on a Ledge is een Amerikaanse misdaad-thriller uit 2012, geregisseerd door Asger Leth. De hoofdrol wordt vertolkt door Sam Worthington.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Politieagent Nick Cassidy wordt ten onrecht veroordeeld voor het verduisteren van een zeer kostbare diamant. Als hij tijdens de begrafenis van zijn vader aanwezig mag zijn, kan hij ontsnappen. Vervolgens gaat hij onder een andere naam naar een hotel in New York en doet hij voorkomen om een einde aan zijn leven te maken, als hij in een kamer op de bovenste verdieping uit het raam klimt. Hij staat op een richel aan de gevel, klaar om te springen. Voorbijgangers op straat zien hem boven staan en waarschuwen de politie en brandweer. De politie probeert hem op andere gedachten te brengen, maar hij wil alleen met onderhandelaar Lydia Mercer praten. Tijdens deze gebeurtenissen, die alleen als afleiding bedoeld zijn, gaan zijn broer Joey en Joey's vriendin Angie inbreken tegenover het hotel, omdat daar ergens de diamant moet zijn verstopt, die Nicks onschuld kan bewijzen. De eigenaar van de edelsteen is zakenman David Englander. Hij heeft Nick er ingeluisd, waardoor Nick vermoedt dat hij de diamant daar heeft. Als Joey en Angie de diamant niet kunnen vinden en Lydia achter zijn identiteit komt, wordt Englander via een corrupte agent op de hoogte gebracht. Die wil vervolgens de diamant in veiligheid brengen vlakbij op de locatie waar Joey en Angie hebben gezocht. Als Englander de diamant heeft en in zijn jas wil stoppen, wordt hij verrast door Joey en Angie. Zij beroven hem vervolgens van de diamant. Als Englander weer in bezit komt van de diamant en onopgemerkt kan wegkomen, zal uiteindelijk Nick zijn leven op het spel zetten om zijn onschuld te bewijzen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Sam Worthington Nicholas "Nick" Cassidy / Joe Walker
Elizabeth Banks Lydia Mercer
Jamie Bell Joseph "Joey" Cassidy
Anthony Mackie Michael "Mike" Ackerman
Genesis Rodriguez Angela "Angie" Maria Lopez
Ed Harris David "Dave" Englander
Kyra Sedgwick Suzie Morales
Edward Burns Jackie "Jack" Dougherty
Titus Welliver Dante Marcus
Felix Solis Nestor
William Sadler Hotel conciërge / Franklin "Frank" Cassidy

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 september 2010 werd aangekondigd dat Jamie Bell een rol in de film zal gaan spelen. 30 oktober 2010 vonden de eerste opnames plaats in New York. Op 1 november 2010 werden Ed Harris en Titus Welliver toegevoegd aan de cast. Op 2 november 2010 werden de eerste beelden van de set vrijgegeven. De eerste poster voor de film werd op 5 november 2010 uitgebracht. De eerste trailer werd op 22 september 2011 uitgebracht door Summit Entertainment. De originele soundtrack werd op 17 januari 2012 uitgebracht door Summit Entertainment.[1] De film ontving op Rotten Tomatoes 31% goede reviews, gebaseerd op 150 beoordelingen[2] en op Metacritic een metascore van 40/100, gebaseerd op 32 critici.[3]


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]