Man v. Food

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Man v. Food
Genre Documentaire
Speelduur per afl. 21 minuten en 30 seconden ( zonder reclame )
Presentatie Adam Richman
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Amerikaans-Engels
Productie
Producent Matt Sharp
Uitzendingen
Start 12 maart 2008
Afleveringen 175
Seizoenen 10
Netwerk of omroep Travel Channel
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Man v. Food is een Amerikaans eetprogramma. De eerste uitzending werd op 3 december 2008 uitgezonden op het commerciële televisiekanaal Travel Channel. Het programma wordt gepresenteerd door acteur en eetfanaat Adam Richman. In elke aflevering worden 2 restaurants bezocht voordat op het einde van de aflevering een eetwedstrijd wordt gehouden.

Presentator[bewerken | brontekst bewerken]

De presentator van het programma is Adam Richman. Hij is opgegroeid in Brooklyn, New York in de Verenigde Staten. Hij heeft voordat hij aan dit programma begon een aantal kleine rollen in televisieseries gespeeld. Om tijdens de opnames van het programma gezond te blijven sport hij twee keer per dag. Voordat hij aan een eetwedstrijd begint, eet hij het liefst een dag van tevoren niet meer en probeert hij zo veel mogelijk vocht tot zich te nemen. Hierdoor denkt hij de kans te vergroten dat hij de wedstrijd ook daadwerkelijk kan winnen.

Programma[bewerken | brontekst bewerken]

In Man v. Food, reist Adam Richman door de Verenigde Staten langs verschillende grote steden waarin hij restaurants bezoekt die bekendstaan om de grote hoeveelheden eten die de gasten voorgeschoteld krijgen. Hij neemt in elke aflevering een kijkje in de keuken om te zien hoe de kok zijn lekkernijen maakt. Daarbij gaat het voornamelijk om speciale gerechten of bijzondere regionale gerechten. De restaurants die hij bezoekt zijn over het algemeen bekroond met een of meer prijzen in hun bedrijfssegment.

Elke aflevering eindigt met een eetwedstrijd. Hierbij gaat het vaak om het opeten van grote hoeveelheden voedsel of drank binnen een gestelde tijdslimiet. Als Adam dit haalt, komt zijn foto bij sommige restaurants op een 'wall of fame'. Hij heeft onder andere een biefstuk van een dikke 2 kg. opgegeten en een hamburger van bijna 6 kg.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]