Mandalaband III: BC Ancestors

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Mandalaband III:BC Ancestors)
Mandalaband III
BC Ancestors
Studioalbum van Mandalaband
Uitgebracht 3 november 2009
Opgenomen 2007-2009
Genre symfonische rock
Duur 68 minuten
Label(s) Eigen beheer Legend records
Producent(en) David Rohl
Chronologie
1978
Mandalaband II: The eye of Wendor
  2009
Mandalaband III
BC Ancestors
  2011
Mandalaband IV:BC Sangreal
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mandalaband III: BC Ancestors is het derde muziekalbum dat verscheen onder de naam Mandalaband. Deze band bestaat eigenlijk alleen uit toetsenist en egyptoloog David Rohl. In zijn tijd als geluidstechnicus en producent heeft hij met een aantal bands samengewerkt en leden van die bands schakelde hij dan in om albums op te nemen en uit te geven. Na 32 jaar is echter de spoeling behoorlijk dun geworden. Ten tijde van de opnamen waren al overleden Ritchie Close, Mel Pritchard, Paul Young en Phil Chapman. Vlak na het uitgeven van dit album beroofde Woolly Wolstenholme zichzelf van het leven. Met Pritchard en Wolstenholme genoemd, de overige twee leden van Barclay James Harvest die nog mee deden bij het tweede album leven al jaren in onmin met elkaar: Les Holroyd en John Leese. Voor de andere hofleverancier van musici van het vorig album 10cc gold hetzelfde; Graham Gouldman en Eric Stewart gaan niet vriendelijk mee met elkaar om.

Rohl wilde toch een album maken en kwam toen terecht bij Maestoso de begeleidingsband van Wolstenholme. De muziek vertoonde dan ook grote overeenkomsten met de muziek van die band, zeker in de stukken die door Wolstenholme zelf zijn geschreven en gezongen.

Het duurde ook bij dit album om de gewenste muziek op te nemen, het merendeel in de privéstudio van Rohl in Spanje. Gedurende de termijn februari 2007 tot en met juni 2009 kwam de musici langs. Het conceptalbum gaat over onze voorvaderen voor Christus. Het is het domein van Rohl als Egyptoloog, die er qua chronologie een wat andere visie op na houdt ten opzichte van de meest gangbare.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]


Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

CD
Nr. Titel Duur
1. Ancestors (Medina, Rohl) 3:58
2. Eden (Rohl) 4:39
3. Nimrod (Wolstenholme) 4:52
4. Shemsu-Har (Medina, Rohl) 3:04
5. Karum Kanesh (Rohl) 5:11
6. Beautiful Babylon (Rohl) 3:20
7. The sons of Anak (Rohl) 4:50
8. Aten (Medina, Rohl) 4:59
9. Ozymandias (Rohl, Turner) 4:50
10. Solomon the wise (Rohl, Turner) 5:35
11. Akhiyama (Rohl) 5:44
12. The wine-dark sea (Donockley, Rohl) 4:24
13. Elissa (Barbara Macanas, Rohl, Turner) 5:32
14. Roots (Wolstenholme) 6:58