Maoz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maoz Vegetarisch restaurant in Parijs

Maoz of voluit Maoz Vegetarian is een keten van falafelrestaurants, afkomstig uit Amsterdam. De eerste Maoz werd in 1991 in de Reguliersbreestraat in Amsterdam geopend en sloeg aan, mede doordat klanten bij een broodje falafel onbeperkt groente, salade en saus konden toevoegen.

Anno 2013 heeft Maoz ook vestigingen in Nijmegen en Leiden. De keten heeft sinds 1996 ook filialen geopend in onder meer Australië (Perth), Frankrijk (Parijs), Duitsland, Engeland (Londen), Spanje (Barcelona en Madrid), de Verenigde Staten en India (Mumbai). Men maakt gebruik van franchising. Wereldwijd zijn er in 2007 22 restaurants. Er wordt verwacht dat dit aantal zal stijgen in de toekomst. In 2006 werd er in München een vestiging geopend, maar in februari 2008 moest deze alweer sluiten wegens tegenvallende verkoopcijfers.[1]

Anno 2011 is Maoz te vinden in 15 plaatsen in Nederland, Amerika, Engeland, Spanje en Frankrijk.

De eerste Maoz verkocht alleen maar falafel, maar tegenwoordig zijn bij alle zaken ook patat, gefrituurde aubergines en humous verkrijgbaar. Er worden echter wel uitsluitend vegetarische gerechten geserveerd.

Externe links[bewerken]