Mara van Vlijmen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mara van Vlijmen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 15 februari 1979
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2002-heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Mara van Vlijmen (Amstelveen, 15 februari 1979) is een Nederlands actrice.

Van Vlijmen genoot haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht, waar ze in 2002 haar studie voltooide. Ze was in datzelfde jaar mede-oprichter van toneelgroep De Warme Winkel. Van Vlijmen speelde in het theater bij onder meer De Veenfabriek, Golden Palace, Toneelgroep De Appel alsook met haar eigen gezelschap De Warme Winkel.

Een groter publiek kon haar zien in een van de hoofdrollen van de televisieserie advocatenserie "Keyzer & De Boer Advocaten". Hierin speelt ze de secretaresse Simone Heling, een gewaardeerde collega van de advocaten van het kantoor. Met haar aan naïviteit grenzende eerlijkheid, haar spontaniteit en nuchtere kijk op zaken helpt zij de advocaten waar zij kan en komt vaak met oplossingen. Op 5 juni 2008 werd bekend dat de De Publieke Omroep stopt met Keyzer & De Boer Advocaten. In de filmreeks Mees Kees speelt Van Vlijmen de moeder van hoofdpersonage Tobias.

Van Vlijmen speelt een hoofdrol in de vierdelige VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur, de rol van de jonge prinses Beatrix.

In 2018 speelde Mara de rol van Suzanne (moeder van Fitz) in de televisieserie GIPS.[1]