Mees Kees (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mees Kees
Regie Barbara Bredero
Producent Paul Voorthuysen
Scenario Tijs van Marle
Hoofdrollen Willem Voogd
Sanne Wallis de Vries
Cas Jansen
Hannah Hoekstra
Felix Osinga
Brent Thomassen
Peter Heerschop
Vivienne van den Assem
Muziek Herman Witkam
Montage Elsbeth Kasteel
Cinematografie Guido van Gennep
Productiebedrijf PV Pictures
Première 3 oktober 2012
Speelduur 77 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal bezoekers 600.000
Gewonnen prijzen Platina Film
Vervolg Mees Kees op kamp (2013)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Mees Kees is een Nederlandse familiefilm uit 2012, geregisseerd door Barbara Bredero. Het is een verfilming van de eerste twee boeken uit de boekenreeks Mees Kees van Mirjam Oldenhave waarvoor het scenario werd geschreven door Tijs van Marle. De film verscheen na de première op het Nederlands Film Festival op 3 oktober 2012 in de Nederlandse bioscopen en werd door ongeveer 600.000 mensen bezocht. Het vervolg is Mees Kees op kamp.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Tobias en zijn beste vriend Sep zitten in groep 6 van de basisschool. Hun juf Sanne gaat met zwangerschapsverlof. Schoolhoofd Dreus kan geen bevoegde leraar vinden om in te vallen en laat daarom stagiair Kees Bruin (meester Kees, door de kinderen mees Kees genoemd) dit zelfstandig doen, waarbij ze af en toe komt kijken hoe het gaat. Kees blijkt vooral leuke dingen te willen doen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. Dreus kan dat echter niet waarderen. Tobias wordt alleen door zijn moeder opgevoed, maar die ligt vooral depressief in bed. Kees biedt Tobias de afleiding van de problemen thuis en langzaam aan raakt Kees steeds beter bevriend met de klas.

Op schoolreis gaan ze naar het graanmuseum, maar dat is erg saai. Ze gaan er snel weg en besteden de overgebleven tijd in het nabijgelegen pretpark.

Tobias had geen toestemmingsbriefje van zijn moeder mee, waarna Kees dit heeft getekend. Dreus berispt Kees hiervoor en zegt dat hij leraar moet zijn, niet een vriend van de kinderen. Kees neemt dit ter harte en wordt ineens erg streng tegen de kinderen, wat ze erg jammer vinden. Hij gaat ook niet meer buiten de lessen om met Tobias en die moet voortaan ook zijn eigen brood mee naar school nemen. Al gauw komt Kees hier hierop terug. Onverwacht komt de onderwijsinspecteur langs, die een alternatieve gang van zaken in Kees' klas aantreft. Dreus denkt dat het nu helemaal mis is, maar de inspecteur is tevreden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Liedje[bewerken | brontekst bewerken]

De soundtrack bevat het liedje Favoriete meester van album Hallo wereld - 33 van Kinderen voor kinderen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]