Mario & Luigi (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mario & Luigi
Ontwikkelaar(s) AlphaDream
Uitgever(s) Nintendo
Muziek Yoko Shimomura
Genre(s) role-playing game
Platform(s) Game Boy Advance
Nintendo DS
Nintendo 3DS
Navigatie
Eerste spel Mario & Luigi: Superstar Saga
(2003)
Laatste spel Mario & Luigi: Bowser's inside Story + Bowser jr.'s journey
(2019)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Mario & Luigi is een computer role-playing game reeks die ontwikkeld is door AlphaDream. Het werd uitgebracht door Nintendo voor de Gameboy Advance, Nintendo DS en voor de Nintendo 3DS. Het is een onderdeel van de Mario-franchise.

Serie[bewerken]

Mario & Luigi: Superstar Saga (2003)[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Mario & Luigi: Superstar Saga voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Mario & Luigi: Superstar Saga is het eerste Mario & Luigi game van de reeks en is uitgebracht voor de Gameboy Advance, het spel kwam uit in Europa op 21 november 2003, in dit spel krijgen Mario & Luigi te maken met de mysterieus Cackletta die op bezoek is in het Mushroom Kingdom om daar de prachtige stem van Princess Peach steelt, Mario & Luigi gaan samen met Bowser naar het Beabean Kingdom om achter de tovenaar Cackletta te gaan.

Mario & Luigi: Partners in Time (2006)[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Mario & Luigi: Partners in Time voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Mario & Luigi: Partners in Time is het tweede deel van de reeks en kwam uit in Europa op 27 januari 2006 voor de Nintendo DS, Mario & Luigi reizen terug in de tijd met gebruik van de tijd machine van Professor E. Gadd, daar gaan ze naar het verleden van de Mushroom Kingdom, in het spel maken Mario & Luigi kennis met een baby versie van hun (Baby Mario en Baby Luigi), met z'n vier moeten ze het verleden redden die wordt geterroriseerd door de Shroob (een soort van paarse buitenaardse wezens) en hun leider Princess Shroob.

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story (2009)[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Mario & Luigi: Bowser's Inside Story voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story is het derde deel van de reeks, net als Partners in Time is dit spel ook uitgebracht voor de Nintendo DS en kwam uit op 9 oktober 2009 in Europa, Mario & Luigi worden door Bowser opgeslokt in zijn lichaam, Mario & Luigi kunnen Bowser dan in zijn lichaam besturen om zo commando's uit te voeren, Fawful die ook voorkwam in Superstar Saga is ook weer terug om wraak te nemen, Bowser moet dan de Mushroom kingom redden voordat Fawful het mushroom kingdom overheerst, Bowser is dan op zicht samen met Mario & Luigi de belangrijkste rol van het spel.

Mario & Luigi: Dream Team (2013)[bewerken]

Mario & Luigi: Dream Team (in Europa Mario & Luigi: Dream Team Bros) is het vierde deel van de reeks. In Europa is het spel uitgekomen op 12 juli 2013 en werd uitgebracht voor de Nintendo 3DS. In dit spel moet Mario in de dromen van Luigi binnen om nachtmerries te vermijden, in Luigi's dromen kan Luigi zich vermeerderen om zo Mario helpen met puzzels op te lossen en vijanden makkelijk verslaan.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros (2015)[bewerken]

Paper Jam Bros is een Mario & Luigi-game met een cross-over met de Paper Mario-reeks. Het spel kwam op 4 december 2015 in Europa uit voor de Nintendo 3DS.

Remakes[bewerken]

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen (2017)[bewerken]

Remake van het eerste deel van het spel Mario & Luigi: Superstar Saga uit 2003, het spel kwam in oktober 2017 uit voor de Nintendo 3DS

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser jr.'s journey (2019)[bewerken]

Remake van het derde deel van het spel uit 2009, het spel is op 25 januari 2019 uitgebracht voor de Nintendo 3DS.