Paper Mario (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Paper Mario is een serie van RPG's die op de Nintendo 64, Nintendo GameCube en Wii verschenen. Een vierde deel is ontwikkeling voor de Nintendo 3DS.

Serie[bewerken]

Paper Mario (2001)[bewerken]

Paper Mario is een RPG voor de Nintendo 64 en kwam in Japan uit op 11 augustus 2000, in Canada en de VS op 5 februari 2001 en in Europa op 5 oktober 2001. Het spel werd ontwikkeld door Intelligent Systems en uitgebracht door Nintendo. Paper Mario was de laatste belangrijke Mario titel gemaakt voor de Nintendo 64; het was tevens één van de weinige role-playing spellen voor die console.

Paper Mario: The Thousand-Year Door (2004)[bewerken]

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een RPG voor de Nintendo GameCube. Het spel is ontwikkeld door Intelligent Systems en uitgegeven door Nintendo. Paper Mario: The Thousand-Year Door werd op 12 november 2004 uitgebracht in Europa.

Super Paper Mario (2007)[bewerken]

Super Paper Mario is een actiespel dat in 2007 uitkwam voor de Wii. Het is het derde deel van de Paper Mario-serie. Voorlopers van Super Paper Mario zijn Paper Mario en Paper Mario: The Thousand-Year Door. De levels uit Super Paper Mario zijn ongeveer hetzelfde als dat vanuit de Super Mario Bros.-spellen, alleen kunnen de levels nu ook in 3D bekeken worden.

Paper Mario: Sticker Star (2012)[bewerken]

Dit vierde deel werd voorgesteld op de E3-persconferentie van Nintendo op 15 juni 2010. Deze aflevering maakt gebruik van stickers die als power-up dienen.

Paper Mario: Color Splash (2016)[bewerken]

in het vijfde deel zal in deze game gebruikt worden gemaakt met kleuren als power-ups. De game zal dit jaar in de markt verschijnen voor op de Wii U.