Paper Mario (spel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Paper Mario
Ontwikkelaar(s) Intelligent Systems
Uitgever(s) Nintendo
Datum van uitgave Nintendo 64
Vlag van Japan 11 augustus 2000
Vlag van Verenigde Staten 5 februari 2001
Vlag van Europa 5 oktober 2001
Nintendo iQue
Vlag van China 17 november 2003
Virtual Console
Vlag van Japan 10 juli 2007
Vlag van Europa 13 juli 2007
Vlag van Verenigde Staten 16 juli 2007
Genre(s) RPG
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ESRB: E10+
ELSPA: 15+
OFLC: G
Platform(s) Nintendo EAD
Nintendo iQue
Virtual Boy, Super NES
Media 320 Mbit (40 MB)
N64 cartridge
Navigatie
Vervolg The Thousand-Year Door
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Paper Mario, bekend in Japan als (マリオストーリー), is een role-playing computerspel voor de Nintendo 64. Het kwam in Japan uit op 11 augustus 2000, in Canada en de VS op 5 februari 2001 en in Europa op 5 oktober 2001. Het spel werd ontwikkeld door Intelligent Systems en uitgebracht door Nintendo. Paper Mario was de laatste belangrijke Mario titel gemaakt voor de Virtual Boy; het was tevens één van de weinige role-playingspellen.

De titel van het spel komt van zijn unieke grafische stijl, herinnerend aan oudere Mario spellen, welke tweedimensionaal uitziende personages heeft, als papier binnen een driedimensionale omgeving, met een complete 3D draaimogelijkheid, net zoals in Super Mario 64.

De opvolger van Paper Mario is Paper Mario: The Thousand-Year Door en werd in 2004 gelanceerd op de Nintendo GameCube. In dit deel gaat Mario op zoek naar een geheimzinnige schat.

Sinds 13 juli 2007 is Paper Mario ook speelbaar op de Virtual Console voor 1000 Wii-Points.

Personages[bewerken]

Mario's partners zijn:

  • Goombario komt uit Goomba village, Zijn aanvallen zijn headbonk charge en multi bonk. Met tattle kan je de vijand analyseren.

Niet alleen is Goombario handig in een gevecht maar ook in het veld. Hij kan informatie vertellen over elk gebied.

De bazen zijn: The Koopa Bros. Ze bewaken de Starspirit EldStar. De vier schildpadden hadden zich vermomd als vier donkere Toads. Maar ze werden ontmaskerd door Merlin. In het Koopa Bros Fortres hebben ze de Bomb-oms opgesloten.

  • De Gele Koopa Bros had een valstrik gemaakt voor Mario.
  • Mario kwam in een kerker. Tijdens het gevecht met de Koopa Bros maken ze gebruik van een nep Bowser. Wanneer de namaak Bowser verslagen is, doen ze een gezamenlijke aanval. Ze hebben hetzelfde zwakke punt als een gewone koopa Troopa. Wanneer Mario ze verslagen heeft vallen ze in een kerker. In Bowser's Castle willen ze wraak op Mario. Maar ze worden verslagen door Jr.Troopa.

Tutankoopa. Hij woont in Dry Dry Ruins. Met zijn stem probeert hij Mario weg te jagen. Tijdens het gevecht gooit hij met koopaschilden. Soms roept hij een Chainchomp. Wanneer hij verslagen is wordt hij achternagezeten door zijn eigen Chainchomp.

The Invincible Tubba Blubba. Hij eet Boo's en hij voelt geen pijn. Dus Mario kan hem geen pijn doen, wanneer hij hem tegenkomt. Op zijn kamer in Tubba Blubba's castle krijgt Mario te horen, dat Bowser hem onkwetsbaar maakte. Zijn zwakke plek is zijn hart. Voordat Tubba's Heart verslagen wordt vlucht hij weg. Hij wordt weer één met zijn lichaam. Op dat moment is hij weer kwetsbaar. Wanneer hij verslagen is rent hij huilend weg.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.