Marjory Gordon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Marjory Gordon
Persoonlijke gegevens
Overlijdensdatum 29 april 2015
Overlijdensplaats Boston
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werkzaamheden
Vakgebied verpleegkunde
Universiteit Boston College
Soort hoogleraar emeritus professor in de verpleegkunde
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Marjory Gordon is een verpleegkundig theoretica en professor die nursing assessment (verpleegkundige beoordeling) heeft geschreven, die bekendstaat als Gordon's functional health patterns. Ze heeft bijgedragen aan het standaardiseren van het verpleegjargon.

Ze was de eerste president van de North American Nursing Diagnosis Association (NANDA). Sinds 1977 is ze lid van de American Academy of Nursing. Marjory Gordon werkt nu als gepensioneerd professor verpleegkunde op het Boston College in Chestnut Hill, Massachusetts.

Marjory Gordon heeft vier boeken geschreven. Van het boek The Manual of Nursing Diagnosis, zijn twaalf edities verschenen. Het boek is verschenen in tien talen.

Opleiding[bewerken]

Marjory Gordon heeft gestudeerd aan The Mount Sinai Hospital School of Nursing. Ze behaalde haar bachelor- en masterdiploma bij het Hunter College van de City University of New York en haar PhD op het Boston College.