Mars Needs Woman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mars Needs Woman
Single van:
Novastar
Van het album:
Almost Bangor
Uitgebracht 2008
Genre Alternatieve rock
Duur 3:31
Label Capitol Records
Schrijver(s) Joost Zweegers, Andy Cartwright
Producent(en) Wim De Wilde
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Novastar
2004
Rome
  2008
Mars Needs Woman
  2008
Because
Volgorde op Almost Bangor
  1
Mars Needs Woman
  2
Weller Weakness
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mars Needs Woman is een single van de Nederlandse zanger Novastar uit 2008. Het stond in hetzelfde jaar als eerste track op het album Almost Bangor, waar het de eerste single van was.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Mars Needs Woman is geschreven door Joost Zweegers en Andy Cartwright en geproduceerd door Wim De Wilde. Het is de comebacksingle van de zanger, na periode van vier jaar dat er geen nieuwe muziek van Novastar werd uitgebracht. De zanger omschrijft de betekenis van het nummer als een interne dialoog over de vrouwelijke kant die elke man heeft.[3] Hij noemt ook dat het kan geïnterpreteerd worden als lied die ingaat op de inhoud van het boek Men Are from Mars, Women Are from Venus van John Gray. Echter vindt de zanger dat je niet te diep moet ingaan op de betekenis van het lied, want dan verlies je de mystiek die om het nummer hangt.

Videoclips[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het lied zijn twee videoclips bekend. In de eerste videoclip is de zanger te zien, met vele close-ups en shot, vergelijkbaar met de videoclip van Hurt van Johnny Cash. De tweede videoclip is een animatie gemaakt door animatiestudio The Fridge.[4] In deze videoclip wordt een alien/astronaut gevolgd, die op zoek is naar liefde. In de zoektocht sterft hij, maar wordt hij uiteindelijk weer aan elkaar geplakt door een vrouw, die vervolgens de helft van haar hart geeft. Novastar was zo fan van de clip, die past bij het melancholische lied, dat het de tweede officiële clip werd.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied was vooral in het land waar de zanger woont, België, een hit. In de Waalse hitlijst was er dan geen noteringen, maar in de Vlaamse Ultratop lijst kwam het tot de dertiende positie. Het was daarnaast zestien weken in die lijst te vinden. In de Nederlandse Top 40 was geen notering, maar in de Single Top 100 kwam het tot de 63e plek, en was het drie weken in die hitlijst genoteerd.

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de NPO Radio 2 Top 2000[noot 1]
'08'09'10'11'12'13'14'15'16'17'18'19'20'21'22'23
Mars Needs Woman -1116-1951----------- -
  1. Een getal geeft de plaats aan en een '-' dat het nummer niet genoteerd was. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.