Mike Vernon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Michael 'Mike' Vernon (Harlow, 20 november 1944) is een Engelse platenproducer onder andere voor het Decca-label. Hij produceerde de opnames van de Britse bluesmuzikanten en rockbands in de jaren zestig van de vorige eeuw, zoals John Mayall's Bluesbreakers, Eric Clapton, Fleetwood Mac, Peter Green, Chicken Shack, Ten Years After, David Bowie. Hij produceerde ook voor de Nederlandse band Focus.

Hij is bekend als de oprichter van het blueslabel Blue Horizon. In 1963 gaat hij werken voor Decca Records. Daar maakte hij platen met bekende Amerikaanse bluesartiesten als Curtis Jones, Champion Jack Dupree en Otis Spann. Vernon moedigde John Mayall aan om een plaat met Eric Clapton op te nemen. Dat werd het album Blues Breakers with Eric Clapton een lp die als doorbraak voor de Britse bluesscene zou worden betiteld.

In de jaren zeventig richtte Vernon zich op niet alleen op bluesmuziek en produceerde hij ook andere muziek. Voorbeelden daarvan zijn het eerder genoemde Focus en groepen als Level 42, Dexys Midnight Runners, The Pasadenas, The Proclaimers, Dr. Feelgood, en Chris Farlowe

In jaren tachtig blies Vernon het Blue Horizon label nieuw leven in en in de jaren negentig richtte hij nog twee andere blueslabels op; Indigo en Code Blue.

Externe link[bewerken]