Mr. Oizo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mr. Oizo

Mr. Oizo (spreek uit als: Monsieur Waseau, letterlijk "meneer Vogel") is een pseudoniem van de Franse muziekproducent Quentin Dupieux.

Quentin Dupieux is vooral bekend door zijn electro track Flat Beat, wat in 1999 in geheel Europa een grote hit werd door een serie van tv-reclames door jeans fabrikant Levi's. De plaat is kort en minimalistisch, met een constant herhalende electro loop, wat het gezoem van een wesp doet voorstellen. Het werd gemaakt met een Korg MS-20, voor ongeveer 4 minuten lang. Dupieux heeft de reclame ook geregisseerd, waarin een gele pop genaamd Flat Eric met zijn hoofd schudt op de maat van de beat terwijl hij rijdt in een pick-up. Flat Eric speelde later ook mee in de videoclip van Flat Beat, terwijl hij de telefoon opneemt en daarbij hevig headbangt.

Na de grote hit Flat Beat bracht Mr. Oizo in 1999 zijn eerste album uit genaamd Analog Worms Attack. In 2005 werd het tweede album uitgebracht genaamd Moustache (Half a Scissor). In 2008 kwam zijn meest toegankelijke album uit: Lambs Anger, met hits als Positif en Bruce Willis Is Dead.

Quentin Dupieux beperkt zich niet tot het regisseren van videoclips, hij heeft meerdere films geregisseerd. In 2012 was de premiere van zijn project Wrong Cops op het Cannes Filmfestival.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

EP's[bewerken]

Singles[bewerken]

Externe link(s)[bewerken]