Musée jardin Antoine Bourdelle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Beeldenpark van Musée jardin Antoine Bourdelle
Héraklès archer

Musée jardin Antoine Bourdelle (volledige naam: Jardin-musée départemental Bourdelle d'Égreville) is een museum/beeldenpark in Égreville, in het Franse departement Seine-et-Marne (Île-de-France).

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouwencomplex met bijbehorend terrein werd in 1966 aangekocht en tussen 1966 en 1969 gerenoveerd en nieuw ingericht door Michel Dufet en zijn echtgenote Rhodia, de dochter van Bourdelle. De beeldhouwwerken werden tussen 1967 en aanvang tachtiger jaren aangekocht. Vele afgietsels werden speciaal voor de expositie in Égreville vervaardigd. Na het overlijden van Rhodia Dufet in 2002 kwam het park in handen van het departement. Het park werd, gefinancierd door de Conseil-général de Seine-et-Marne, geschikt gemaakt voor het publiek en in 2005 geopend.

Collectie[bewerken | brontekst bewerken]

Het beeldenpark toont op een terrein van 7000 m² een collectie van 56 bronzen beeldhouwwerken van de Franse beeldhouwer Émile-Antoine Bourdelle (1861-1929). Tot de aanwezige werken behoren onder andere:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Jardin-musée Antoine Bourdelle d'Égreville van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.