Museu Picasso (Barcelona)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Museu Picasso
(Gesloten) ingang aan de Carrer Montcada
(Gesloten) ingang aan de Carrer Montcada
Opgericht 1963
Locatie Barcelona
Type Beeldende kunst
Thema Pablo Picasso
Website museupicasso.bcn.cat
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur
Barcelona

Het Museu Picasso Barcelona in Barcelona is één van de drie musea genoemd naar en gewijd aan de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso.

Toen Pablo Picasso veertien jaar was schreef hij zich in bij de Barcelonese Academie voor Schone Kunsten, waar ook de Spaanse surrealist Joan Miró studeerde. Hij kon al van jongs af aan enorm goed tekenen. Hij studeerde ook af in Barcelona en zette hier de eerste voetstappen in de richting van het modernisme van de Moderne kunst.

Het Museu Picasso is een van de meestbezochte attracties van de stad. Het museum telt drie verdiepingen en er zijn vijfendertig zalen met werken van Picasso uit de periode 1890-1957. Daaronder zijn veel minder bekende.

Museu Picasso Barcelona

Collectie[bewerken]

Het museum bezit belangrijke werken uit de jeugdperiode van Picasso. Veel van deze werken zijn gemaakt tussen 1895 en 1904. In deze periode werkte en woonde hij in Barcelona. Bekend is de serie Las Meninas, een vijftigtal werken gebaseerd op het beroemde werk Las Meninas van Velázquez, waarin Picasso een studie maakt van het beroemde werk.

Er worden in het museum ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden met wisselende thema's over het leven en werk van Picasso.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]