Nationaal park Cahuita

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nationaal park Cahuita
IUCN-categorie II (Nationaal park)
Nationaal park Cahuita
Nationaal park Cahuita
Locatie Costa Rica
Coördinaten 9° 45′ NB, 82° 50′ WL
Nabije plaats Cahuita
Oppervlakte land: 11 km²
water: 6
Opgericht 27 december 1982
Beheer Sistema Nacional de Areas de Conservacion (SINAC)
Portaal  Portaalicoon   Noord-Amerika

Het nationaal park Cahuita is een nationaal park in het natuurgebied Area de Conservacion La Amistad Caribe van Costa Rica, gelegen op de Zuid-Caraïbische kust in de provincie Limón en verbonden met de stad Cahuita.

Het park omvat een aantal stranden en laaglandgebieden en richt zich op toeristen en andere bezoekers, die er komen duiken en snorkelen in het beschermde zeegebied, waar zich de Coralline-riffen en de nestgebieden van zeeschildpadden bevinden.

Het rif bevat ten minste 35 soorten koraal, 140 soorten weekdieren, 44 soorten kreeftachtigen en 123 vissoorten. Op het land leven een groot aantal diersoorten, waaronder miereneters, paca's, neusberen, wasberen, luiaards, agoeti's, brulapen en kapucijnapen. Tot de vele voorkomende vogelsoorten in het gebied behoren onder andere de groene Ibis, groenbruine ijsvogel en de zwavelborsttoekan.

Het park werd oorspronkelijk opgezet in 1970 als het nationaal monument Cahuita en kreeg in 1978 de status van nationaal park, hetgeen werd goedgekeurd in 1982.

Fauna en flora[bewerken]

Externe link[bewerken]