Nederlandse Raad voor Training en Opleiding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is een vereniging voor particuliere opleidingsinstituten. Deze particuliere opleidingsinstituten worden particulier bekostigd (dat wil zeggen: niet door de overheid gefinancierd, zoals dit wel het geval is bij reguliere hogescholen en ROC's).

De NRTO is dé overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland. De NRTO is een vanzelfsprekende gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media.De NRTO wil een kwalitatief erkend en herkend hoogstaand, flexibel en gevarieerd onderwijs-, opleidings- trainings- EVC en examenaanbod realiseren.

De NRTO is lid van VNO-NCW / MKB-Nederland. Voor de leden van de NRTO betekent dit nog een extra voordeel; zij krijgen door hun lidmaatschap toegang tot de activiteiten en diensten van VNO-NCW / MKB-Nederland. VNO-NCW / MKB-Nederland is de grootste ondernemingsorganisatie van Nederland en maakt zich sterk voor een goed ondernemings- en investeringsklimaat.

De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het particulier onderwijs inzichtelijk te maken en te bevorderen. Dit gebeurt onder meer door de leden te binden aan de gedragscode van de NRTO, door in samenspraak met de consumentenbond Algemene Leveringsvoorwaarden voor particulier onderwijs op te stellen en door regelmatig overleg met kwaliteitsborgende organisaties in Nederland. De NRTO informeert haar leden over initiatieven die genomen worden om de kwaliteit van het particulier onderwijs (internationaal) zichtbaar te maken. De NRTO heeft ruime aandacht voor consumentenbescherming. De NRTO heeft een gedragscode die de belangen van de consument (individu of bedrijf) waarborgt. Om lid te kunnen zijn /worden van de NRTO moet men voldoen aan de opgestelde gedragscode, en dienen de leveringsvoorwaarden van de aanbieder aangepast te zijn aan de leveringsvoorwaarden van de branche. Daarnaast is de NRTO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken. Uitspraken van de geschillencommissie zijn voor NRTO-leden bindend.

Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO, voorheen Paepon)

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende opleidingsinstituten zijn onder meer lid van NRTO:

De leden van de NRTO bieden vele verschillende soorten opleidingen, cursussen en trainingen aan. Kiezen voor een aanbieder die lid is van de NRTO biedt zekerheid. Alle leden hebben de gedragscode ondertekend en zijn aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]