NeoOffice

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NeoOffice
NeoOffice
NeoOffice 2.2.4 Patch 3 Writer.png
Ontwikkelaar Planamesa Software
Recentste versie 3.3 Patch 7 
(28 mei 2013)
Besturingssysteem Mac 10.6.8+
Categorie Kantoorsoftware
Licentie GPL
Website (nl) (en) NeoOffice
Portaal  Portaalicoon   Informatica
Vrije software

NeoOffice, voorheen NeoOffice/J, is een nevenproject van OpenOffice.org voor Mac OS X en gebaseerd op Cocoa en Java. Het is daardoor beter geïntegreerd in het Mac OS X-besturingssysteem, waardoor er geen andere software meer nodig is (zoals X11 bij het werken met OpenOffice.org 2 of lager).

NeoOffice is net als OpenOffice.org opensourcesoftware. Het programma werd ontworpen door Patrick Luby en Edward H. Peterlin. Het is ondertussen toe aan versie 3.3, uitgebracht op 28 mei 2013 en gebaseerd op OpenOffice.org 3.1.1.

De ontwerpers hebben aan Neooffice een mediabrowser toegevoegd, genaamd iMedia. Via iMedia is het mogelijk om videofilms, foto's, geluidsbestanden en koppelingen direct in een Neoofficedocument te slepen, OpenOffice.org bezit deze mogelijkheid niet.

Voor versie 3.3 is minimaal Mac OS X 10.6.8 vereist. NeoOffice ondersteunt 57 talen, waaronder Nederlands. Volgens de makers kan NeoOffice perfect naast OpenOffice.org draaien, zodat het mogelijk is om de verschillende pakketten uit te testen.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]