New World Order (professioneel worstelen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
New World Order
Leden Zie leden
Namen New World Order
new World order
nWo
n.W.o.
nWo Hollywood
nWo Wolfpac
nWo Elite
nWo 2000
The Band
Debuut 7 juli 1996
Ontbonden 15 juli 2002
Promotie(s) WCW
WWE

De New World Order (algemeen bekend als de nWo of n.W.o.) was een professioneel worstelstable dat vooral bekend was van World Championship Wrestling (WCW) en World Wrestling Federation/Entertainment (WWF/E).

In 2010 keerde de groep tijdelijk terug in Total Nonstop Action Wrestling als The Band, omdat de WWE rechten had op alle WCW-handelsmerken.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De groep ontstond in WCW met de gimmick van niet gesanctioneerde worstelaars die gericht waren om de controle van WCW over te nemen. De groep verkleedde zich meestal als een straatbende en de leden waren meestal afkomstig van de WWF (nu bekend als WWE) die het bedrijf verlieten om voor de WCW te worstelen. Voormalig WWF-supersterren Hulk Hogan, Kevin Nash en Scott Hall waren de eerste drie officiële leden van nWo, dat op 7 juli 1996 officieel werd opgericht.

In de volgende twee jaren kreeg de groep extra bekende (niet-)worstelaars zoals Ted DiBiase, The Giant (nu bekend als Big Show), Syxx, Eric Bischoff, Dennis Rodman, Konnan, Rick Rude, enzovoort. Uiteindelijk werd de groep in april 1998 ontbonden.

Al snel (eind april 1998) richtte Hulk Hogan de nWo Hollywood (ook bekend als nWo Black and White) waar hij de leider werd, de overige leden waren Scott Hall, The Giant en Bret Hart. Hogan was leider tot zijn pensionering, in november 1998. Tussendoor begon de groep een vete met nWo Wolfpac (ook bekend als nWo Black and Red), dat geleid werd door Kevin Nash, de overige leden waren Konnan, Lex Luger en Sting, Curt Hennig. Op 4 januari 1999 werden de twee rivaliserende groepen samengesmolten tot de nWo "Elite". In april 1994 werd de groep ontbonden en sommige leden zoals The Giant en Curt Hennig werden uit de groep gezet. Al snel werd er een nieuwe groep gevormd, de nWo "Black and White", om een vete aan te gaan tegen nWo "Elite". De leden van nWo "Black and White" waren Stevie Ray (leider), Scott Norton, Brian Adams, Horace Hogan en Vincent. Uiteindelijk werd de groep ontbonden in juli 1999.

Na het faillissement van WCW, besloot de WWE om nWo te doen herleven door Hollywood Hogan (leider), Kevin Nash en Scott Hall aan te werven, in 2002. Al snel was Hogan geen lid meer van de groep, X-Pac en The Big Show sloten zich nu aan bij de groep waarbij Nash de nieuwe leider werd. Nadat het contract van Hall verlopen was werd groep versterkt door Booker T en Shawn Michaels aan te werven. Uiteindelijk werd deze groep op 15 juli 2002 ontbonden.

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

New World Order (nWo)[bewerken | brontekst bewerken]

De New World Order (nWo) werd opgericht op 7 juli 1996 en werd ontbonden in april 1998

nWo Japan[bewerken | brontekst bewerken]

De nWo Japan was een groep worstelaars die actief waren in de Japanse worstelorganisatie, New Japan pro Wrestling (NJPW), dat van 1997 tot en met 2000 samenwerkte met de WCW.

nWo Hollywood[bewerken | brontekst bewerken]

De nWo Hollywood werd in april 1998 opgericht en op 4 januari 1999 ontbonden.

nWo Wolfpack[bewerken | brontekst bewerken]

De nWo Wolfpack werd opgericht op 4 mei 1998 en ontbonden op 4 januari 1999.

nWo "Elite"[bewerken | brontekst bewerken]

De nWo "Elite" of "nWo Reunion" werd opgericht op 4 januari 1999 en ontbonden in april 1999.

nWo "B-Team"[bewerken | brontekst bewerken]

De nWo "B-Team" of nWo "Black & White" werd opgericht op 7 januari 1999 en in juli 1999 ontbonden.

nWo 2000[bewerken | brontekst bewerken]

De nWo 2000 of nWo Silver werd opgericht op 20 december 2000 en ontbonden op 29 maart 2000.

nWo (WWE)[bewerken | brontekst bewerken]

1ste incarnatie

2de incarnatie

3de incarnatie

4de incarnatie

Prestaties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]