Naar inhoud springen

Niemand de deur uit!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Niemand de deur uit!
Genre Komedie
Speelduur per afl. 25 minuten
Bedenker Brian Cooke
NL: Hetty Heyting
Hoofdrollen Rik Hoogendoorn
Louis Kockelmann
Henriëtte Tol
e.v.a.
Regie Leo van der Goot
Peter Römer
Scenario Michael Hendriks
Marvin Jacobs
Peter Römer
Hans van Hulst
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 14 december 1992
Einde 27 februari 1995
Afleveringen 33
Seizoenen 3
Netwerk of omroep RTL
Zender RTL 4
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Niemand de deur uit! was een Nederlandse comedyserie bij RTL 4 geschreven door Hetty Heyting en geregisseerd door Leo van der Goot. Het eerste seizoen van de serie was gebaseerd op de Britse comedy Keep it in de family van Brian Cooke. De serie was te zien was van 1992 tot en met 1995.

Acteurs[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen:

Gastrollen:
Laus Steenbeeke, Koos van der Knaap, Hans Veerman, Wim Serlie, Maeve van der Steen, Jasper van Overbruggen, Bas Keijzer, David van Lunteren, Medina Schuurman, Vincent Moes, Alwien Tulner, Wouter Westgeest, Joss Fluhr, Michiel Kerbosch, Winston Rodriguez, Jeroen Spitzenberger, Truus te Selle, Chris Tates, Else Valk, Vastert van Aardenne, Christine van der Horst, Jimmy Geduld, Marthe Geke Bracht, Akkemay Marijnissen, Trins Snijders, Peter van Bokhorst, Ansje Beentjes, Hein Boele, Raymonde de Kuyper, Job Redelaar, Judith Thijssen, Leah Thys, Edmond Classen, Mattijn Hartemink, Erna Sassen, Elsje Scherjon, Henny van den Berg, Kirsten van Dissel, Esther Roord, Erik van 't Wout, Gwendolyn Verhulst, Bas Voets, Bart de Vries, Olaf Wijnants, Helmert Woudenberg, Ed Bauer, Annette Nijder, Carolien van den Berg, Bert van den Dool, Evert van der Meulen, Janine Veeren, Duck Jetten, Marjolein Keuning, Frits Lambrechts, Jaap Spijkers, Jennifer Willems, Sander de Heer, Tanneke Hartzuiker, Frédérique Huydts, Truus Dekker, Ferd Hugas e.v.a.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Wouter Prins is striptekenaar, werkt aan huis en is getrouwd met Els, die een voltijdbaan buiten de deur heeft. Ze hebben twee dochters, Susan en Debbie. Zijn wekelijkse strip is gebaseerd op toen zijn dochters nog klein waren. Ze zijn nu 17 en 19 jaar en willen op zich zelf wonen. Wouter kan ze maar moeilijk loslaten en daarom verhuurt hij een deel van de bovenetage aan zijn dochters. Het andere deel wordt verhuurd aan Wiebe Zijlstra, de baas van Wouter.

Hij moet wekelijks zijn strippagina inleveren bij Wiebe Zijlstra van de Maribelle. Wouter is aartslui en heeft de pagina nooit af als Wiebe deze komt ophalen. Wiebe maakt zich dan kwaad maar kan niet tegen Wouter op, die zich er steeds met een smoes van afmaakt en hiermee door allerlei doldwaze situaties Wiebe tot wanhoop brengt en hij ongewild in allerlei vervelende situaties belandt.

Wiebe heeft echter een zwak voor zijn vrouw Els.