Nyctimene keasti babari

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nyctimene keasti babari
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Chiroptera (Vleermuizen)
Familie:Pteropodidae (Vleerhonden)
Geslacht:Nyctimene
Soort:Nyctimene keasti
Ondersoort
Nyctimene keasti babari
Bergmans, 2001
Nyctimene keasti babari op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

Nyctimene keasti babari is een ondersoort van de vleermuis Nyctimene keasti die voorkomt op het Indonesische eiland Babar. Deze ondersoort is van slechts één exemplaar bekend, een mannetje dat in juni 1898 is gevangen door K. Schädler en nu in Naturalis wordt bewaard.

Deze ondersoort lijkt morfologisch op de andere ondersoorten van N. keasti, maar is een stuk groter. Hij is groter dan de Molukse vorm van de groothoofdbuisneusvleerhond (N. cephalotes), maar ongeveer even groot als de westelijke vorm van die soort, N. c. aplini. De vacht is geelbruin, aan de bovenkant wat donkerder dan aan de onderkant. Op de oren, vingers en vleugels zitten geelwitte vlekken; de vleugels bevatten ook donkerbruine vlekken. De voorarmlengte bedraagt 68,3 mm, de staartlengte 24,5 mm, de oorlengte 14,9 mm, de achtervoetlengte (c.u.) 15,1 mm, de tibialengte 26,8 mm en de schedellengte 32,1 mm.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bergmans, W. 2001. Notes on distribution and taxonomy of Australasian bats. I. Pteropodinae and Nyctimeninae (Mammalia, Megachiroptera, Pteropodidae). Beaufortia 51(8):119-152.