Nynke de Jong

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nynke de Jong
De Jong in 2018
Algemene informatie
Bijnaam De Broek
Geboren 16 maart 1985
Geboorteplaats Goënga (Friesland)
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journaliste, schrijfster
(en) IMDb-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Nynke de Jong (Goënga, 16 maart 1985) is een Nederlands journaliste, podcaster en schrijfster.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

De Jong was leerling aan het Bogerman College in Sneek, studeerde Nederlands aan Universiteit Utrecht en heeft samen met haar ex-man drie kinderen.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

De Jong was columniste voor het Algemeen Dagblad. Ze schreef eerder voor onder andere de kranten nrc.next en Leeuwarder Courant en tijdschrift Viva en was sidekick van Claudia de Breij bij 3FM. Ze werkt daarnaast als ghostwriter/copywriter en heeft drie boeken gepubliceerd. Regelmatig was De Jong tafeldame in DWDD en was tevens hoofdredacteur van Pedala Magazine. Naast columniste in het Algemeen Dagblad schrijft zij regelmatig voor LINDA. en Viva Mama.

In 2015 was De Jong als een van de vaste gezichten te zien naast Paul de Leeuw in het televisieprogramma Kun je het al zien?.[1]

Sinds april 2017 is ze samen met Hanneke Hendrix, Alex van der Hulst en Anne Janssens host van de podcast Ik ken iemand die. Deze podcast maakt het viertal bij podcastnetwerk Dag en Nacht Media. In 2018 verschenen de beste verhalen van de podcast in boekvorm. Tevens maakt ze bij dit netwerk Alle geschiedenis ooit, samen met Arco Gnocchi en Thom Aalmoes. Sinds januari 2021 is De Jong een van de Champions in het quizprogramma Beat the Champions.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2015 werd De Jong tweede in televisiequiz De Slimste Mens.
  • In 2022 nam De Jong deel aan kennisquiz The Connection. Hierin eindigde ze op de tweede plek.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]