Oh, Doctor Beeching!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Oh Doctor Beeching! is een Britse televisieserie geschreven door David Croft en Richard Spendlove. De serie werd, na een pilot op 14 augustus 1995, door de BBC uitgezonden tussen 8 juli 1996 en 28 september 1997. In het voorjaar van 2006 werd de serie door de Vlaamse VRT uitgezonden.

Oh Doctor Beeching is een klassieke BBC-comedy over een klein landelijk spoorwegstationnetje in het begin van de jaren ’60, toen de stoomtreinen hun laatste adem uitbliezen. De gemoedsrust van het stationspersoneel wordt zwaar op de proef gesteld wanneer hen het verschrikkelijke nieuws bereikt dat Dr. Beeching, een afgevaardigde van het Ministerie van Transport, namens de Britse overheid heel wat onrendabele treinstations wil sluiten. De serie gaat over het kleine (fictieve) station Hatley, in de Midlands, gelegen aan zo'n bedreigde spoorlijn. De leiding van deze operatie was in handen van Richard Beeching, die door de Britse Conservatieve Partij benoemd was tot directeur van de British Railways. Hoewel de BBC-reeks vernoemd is naar Beeching en in de comedy voortdurend zijn naam valt, komt de overheidssaneerder als figuur zèlf totaal niet in de televisieserie voor.

De serie werd gefilmd op het station van Upper Arley, aan de toeristische Severn Valley Railway, in Worcestershire.

David Croft schreef eerder ook scenario’s van later klassiek geworden Britse tv-comedy's als Hi-De-Hi, Oh moeder, wat is het heet, Are You Being Served, Dad's Army en 'Allo 'Allo!.

Cast[bewerken]

Richard Spendlove speelde een gastrol als de inspecteur, Mr. Orkindale.

Externe links[bewerken]