Old Timers (Avonturenpark Hellendoorn)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Old Timers
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Avonturenpark Hellendoorn
Themagebied Entreegebied
Soort attractie Rondrit
Bouwer(s) Mack Rides
Status Geopend
Opening 1977
Animatronics leverancier Themebuilders
Thematisering en muziek
Thema Boerderij
Eigenschappen
Topsnelheid 6,5 km/uur
Veiligheidsbeugel Geen
Capaciteit 4 personen per voertuig
Onride foto Aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Old Timers is een rondrit-attractie in het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn. De attractie is gebouwd door Mack Rides en staat in het Entreegebied van het park.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Old Timers werd in 1977 geopend in het park. De attractie volgde een parcours met naast de weg bomen, planten, bloemen en gras. Sinds 2021 is de attractie voorzien van een boerderijthema met nagebouwde huisjes, objecten en animatronics van boerderijdieren die te zien zijn en die interactie hebben met de karretjes.[1] De animatronics werden geleverd door het bedrijf Themebuilders.

Baaninformatie[bewerken | brontekst bewerken]

Verschillende wagens die eruitzien als T-Ford oldtimers rijden rond over een betonnen weg waarop een ijzeren rail is gemonteerd, die de wagens volgen. Daarin zit ook een sleepcontact om de wagens van stroom te voorzien.

De wagens rijden ongeveer 6,5 kilometer per uur, en er kunnen 4 personen in een wagen plaatsnemen, in twee rijen van twee. Er is geen minimumleeftijd, en ook geen minimumlengte voor kinderen onder begeleiding van een volwassene; wie er alleen in wil moet 1,20 meter groot zijn.