Discovery Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Discovery Club
Exterieur
Exterieur
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Avonturenpark Hellendoorn
Themagebied Bella's Pleintje
Soort attractie Interactieve darkride
Bouwer(s) MACK Rides
Heimotion
Opdrachtgever Avonturenpark Hellendoorn
Status Geopend
Opening 22 juni 1999
Thematisering en muziek
Thema Fantasy
Voorshow Afwezig
Wachtrijmuziek Afwezig
Ritmuziek Aanwezig
Vorige locaties en/of namen
Chateau Christal
Eigenschappen
Baanlengte 135 meter
Ritduur 3 minuten
Aantal voertuigen 10
Veiligheidsbeugel Schootbeugel
Capaciteit 650 personen/uur
4 personen/gondel
Onride foto Afwezig
Wachtrij
Snelpas Afwezig
Single riders-rij Afwezig
Baby switch Afwezig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Discovery Club is een interactieve darkride in het Nederlandse attractiepark Avonturenpark Hellendoorn. De attractie ligt in het themagebied Bella's Pleintje. Discovery Club is de eerste en enige interactieve darkride van Nederland.

Bouwkundig[bewerken]

Het exterieur van de attractie is een landhuis dat vervallen oogt. De attractie bevindt zich echter niet in het landhuis, maar volledig ondergronds. De entree van de attractie bevindt zich naast het landhuis. De bezoekersstroom wordt gereguleerd door middel van een draaihek dat vier personen per keer doorlaat en daarna voor onbepaalde tijd blokkeert. Na het draaihek verloopt de wachtrij via een gedecoreerde gang en wenteltrap naar het station. In de wachtrij zijn diverse speciale effecten aangebracht, zoals geluidseffecten.

Verhaal[bewerken]

Tijdens de rit.

Achter de darkride schuilt een verhaal. Dit verhaal werd in de vijf minuten durende voorshow van de attractie verteld. In het voorjaar van 2007 werd de voorshow echter verwijderd. De ruimte waar de voorshow zich afspeelde, is nu in gebruik als evenementenzaal. Het verhaal achter Discovery Club is dat bij professor Nulnix vreemde dingen gebeuren. Bij een experiment is het verkeerd gegaan en daardoor bewegen alle voorwerpen in het huis. De professor vraagt de bezoekers daarom om hulp om de voorwerpen weer rustig te maken door met een laserpistool op de doelen te schieten.[1]

Technisch[bewerken]

Het 135 meter lange transportsysteem bestaat uit tien losse voertuigen die 360 graden om hun eigen as kunnen draaien. Per voertuig is plaats voor maximaal vier personen. Tijdens de rit krijgt iedere bezoeker een laserpistool en krijgt men de gelegenheid om op de 165 doelen te schieten. Aan het eind van de rit krijgt iedere bezoeker zijn score te zien. Het systeem houdt ook bij wat de hoogst behaalde score van de dag en het seizoen is.[2][3]

Trivia[bewerken]

  • Voor de oplettende bezoeker, onderaan de wenteltrap bevindt zich een uitholling in de muur. Wie zijn hand hierin steekt hoort een huilende wolf.
  • Voor het landhuis ligt een vierkante betonnen plaat van enkele tientallen meters. Deze plaat markeert de darkride. Het beton wordt gemaskerd door een speeltuin.