Ook Goeiemorgen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ook Goeiemorgen is een Nederlands radioprogramma dat wordt uitgezonden door Radio Veronica.

Het programma werd in 1962 voor het eerst uitgezonden door de toenmalige zeezender Radio Veronica. Cees van Zijtveld was de eerste presentator. Toen Veronica een publieke omroep werd, was Ook Goeiemorgen te horen op Radio 2 en Radio 3FM, op wisselende dagen en uren in de ochtend. Toen Veronica in 1995 weer commercieel ging, bleef het programma bestaan. Vanaf 2003 was het programma iedere zaterdag- en zondagochtend tussen 6 en 9 uur te horen op Radio Veronica. De voorlaatste presentator was Alex Oosterveen. Sinds 7 februari 2015 is het programma tussen 6:00 en 8:00 uur te horen in het weekend, maar non-stop. Vanaf januari 2016 wordt het programma op zaterdag en zondag uitgezonden tussen 8.00 en 12.00 uur gepresenteerd door Bart van Leeuwen.[1]

De herkenningstune was het intro van het nummer Goeiemorgen van het Lowland Trio, de b-kant van hun hit Ik kan geen kikker van de kand af duwen.

Bekende presentatoren die Ook Goeiemorgen presenteerden tussen 1962 en 2009 waren onder anderen Harmen Siezen, Gerard de Vries, Eddy Becker, Tom Collins, Tom Mulder, Hans Mondt, Bart van Leeuwen, Jeroen van Inkel, Wessel van Diepen, Gijs Staverman en Adam Curry.