Oud-Gereformeerde Gemeenten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Oud Gereformeerde Gemeenten)

Oud-Gereformeerde Gemeenten kan verwijzen naar:

Deze twee kerkgenootschappen fuseerden in 1948 tot:

Daarnaast bestaan er Vrije (Oud) Gereformeerde Gemeenten die in 1966 ontstonden toen een deel van de Christelijke Gereformeerde Gemeenten (afsplitsing van de Christelijke Gereformeerde Kerken, die ontstond in 1947) niet mee wilde naar de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland, omdat deze te veel de nadruk zou leggen op zondekennis en te weinig op de verzoeningsleer en ook niet mee wilden naar de Gereformeerde Gemeenten, waarbij een ander deel van de Christelijk Gereformeerde Gemeente zich aansloot. Zij zetten daarmee in feite de Christelijk Gereformeerde Gemeente voort onder een andere naam. Het woordje 'oud' werd later weggelaten.

Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Oud-Gereformeerde Gemeenten inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Oud-Gereformeerde Gemeenten en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.