Oude liefde roest niet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Oude liefde roest niet
Single van:
VOF de Kunst
Van het album:
Maandagmorgen 6:30
B-kant(en) 17 hoog
Uitgebracht 1983
Genre Nederpop
Duur 2:52
Label Columbia Records Nederland
Schrijver(s) Ferdi Lancee, Han van de Ven
Producent(en) Ferdi Lancee, Pierre Geoffroy Chateau, Jos van den Dries
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
VOF de Kunst
1983
Suzanne
  1984
Oude liefde roest niet
  1984
'k Wil niet met een ander dansen
Volgorde op Maandagmorgen 6:30
7
1983
  8
Oude liefde roest niet
  9
17 hoog
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Oude liefde roest niet is een single van de Nederlandse popgroep VOF de Kunst uit 1983. Het stond in hetzelfde jaar als achtste track op het album Maandagmorgen 6:30, waar het na Suzanne de tweede single van was.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Oude liefde roest niet is geschreven door Ferdi Lancee en Han van de Ven en geproduceerd door Ferdi Lancee, Pierre Geoffroy Chateau en Jos van den Dries. Het is een nederpoplied dat gaat over een relatie waarin de vrouw plotseling is verdwenen. De liedverteller spreek vervolgens over oude liefde, welke net zoals de vrouw plotseling verdwijnt en niet roest. Het lied is gebaseerd op het spreekwoord oude liefde roest niet.[4] De B-kant van de single was 17 hoog, welke door Caroline Bogman en Nol Havens geschreven is.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied behaalde niet hetzelfde grote succes als voorganger Suzanne, maar was toch in Nederlandse en Belgische hitlijsten te vinden. In zowel de Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade piekte het op de zestiende plaats. Het stond vijf weken in de Top 40 en zeven weken in de Nationale Hitparade. In de Vlaamse Ultratop 50 kwam het tot de 31e plek in de twee weken dat het in de lijst te vinden was.