Outlaws MC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Outlaws MC
Afkorting AOA (American Outlaws Association)
Ontstaansdatum 1935
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Type vereniging 1% MotorClub
Motto God Forgives, Outlaws Don't
ADIOS (Angels Die In Outlaw States)
Website OutlawsMC.be

Outlaws Motorcycle Club is een internationale motorclub.

Om lid te zijn van de club dient men in de Verenigde Staten een eigen Amerikaanse motor te hebben. In Europa is er geen verplichting Amerikaanse motors te bezitten, maar moet elk lid wel rijden met een chopper. De Outlaws wordt gekwalificeerd als een 1%MC.[1]

Geschiedenis[bewerken]

De club werd opgericht in 1935 in McCook, Illinois vlakbij Chicago als McCook Outlaws Motorcycle Club. In 1965 werd de A.O.A (American Outlaws Assocation) opgericht. Het eerste Chapter (afdeling) buiten de VS werd in 1977 in Canada opgericht, het eerste Europees Chapter in 1993 in Frankrijk. In 1999 sloot de Belgische Outlaws MC (tot dan toe onafhankelijk) zich aan bij de AOA.

Belgische chapters[bewerken]

De Belgische chapters zijn streekgebonden: Ardennes (provincie Luxemburg), Brussels (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Central (Arrondissement Halle-Vilvoorde), East-Side (provincie Luik), La Louvière, Limburg, Lowlands (Kortrijk), Mechelen, Midlands (Arrondissement Leuven), Mons, North-Side (Oost-Vlaanderen), Riverside (Antwerpen stad), Stateline (Maasmechelen) en West-Side (West-Vlaanderen).

Externe links[bewerken]

Voetnoten[bewerken]