Overleg:Aanslag op Venlo (1606)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Gouwenaar in het onderwerp Stadsgevecht

De tekst op dit lemma is grotendeels rechtstreeks overgenomen van http://citadelvenlo.org, waarbij de rechten zijn vrijgegeven. De toestemming voor dit werk, of een eerdere versie hiervan, is gearchiveerd in het VRTS-systeem van Wikimedia (onder ticket-nummer 2011111110000848). Neem alstublieft contact op met een gebruiker met toegang als u de toestemming bevestigd wilt zien.

Stadsgevecht[brontekst bewerken]

In dit artikel wordt gesproken over en stadsgevecht. Op basis waarvan wordt dan de conclusie getrokken dat er sprake van een belegering geweest zou zijn? De laatste alinea van dit artikel bevat kennelijk persoonlijk speculaties van de schrijver van dit artikel, ook hiervoor geldt op welke bronnen zijn die speculaties gebaseerd? En wat is de relatie met dit artikel? Gouwenaar (overleg) 10 aug 2013 19:14 (CEST)Reageren

Goed gezien Gouwenaar, ik heb de titel gewijzigd in "Aanslag" zoals het ook in bronnen vermeld staat. Er werd daar een poort opgeblazen, ze werden daarna verjaagd, einde oefening. Ik twijfel zelfs of Frederik Hendrik daar in persoon bij was, of dat hij een handjevol soldaten opdracht daartoe gaf, en zelf vanaf een veilige plek stond toe te kijken. Ik zal eens zien of ik ergens wat info kan vinden hierover. Trouwens, "aanslag" zou misschien ook nog "aanval" kunnen heten, zeker geen belegering ;-) MVG 11 aug 2013 10:35 (CEST)