Overleg:Amerigo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

dp link, paard van sinterklaas[brontekst bewerken]

Een link naar een redirect op een dp is misschien ook niet wat het moet zijn. Wilde zelf iets schrijven in de zin van Amerigo - Nederlandse naam voor het Paard van Sinterklaas. Dan zijn de haakjes wel niet zichtbaar. Maar Amerigo - Nederlandse naam voor het paard van Sinterklaas. Zie Paard van Sinterklaas (paard) leest misschien ook wat vreemd. Globe.svg Druyts.t overleg 13 jan 2018 15:54 (CET)

Een link naar een redirect is prima: bijvoorbeeld als later toch besloten wordt het artikel af te splitsen dan staan de links al goed. De volledige titel van het doelartikel dient getoond te worden op de dp, dus geen haakjes verbergen. De link naar het doelartikel wordt gebruikelijk aan het begin van de regel gezet. — Zanaq (?) 13 jan 2018 16:43 (CET)
Laten we dan het artikel over het paard gewoon Paard van Sinterklaas noemen. De andere betekenissen op die dp zijn immers de films Het paard van Sinterklaas en Waar is het paard van Sinterklaas?. Wikiwerner (overleg) 20 jan 2018 17:22 (CET)
De titels van de artikelen zijn niet relevant. Of er een doorverwijsconstructie nodig is wordt bepaald door waar de lezers op zoeken. Voor Het paard van Sinterklaas moet er dus zeker een zoekingang zijn, want of lidwoorden bij titels horen is moeilijk te bepalen. — Zanaq (?) 21 jan 2018 03:55 (CET)