Overleg:Anna van den Hove

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Door deze harde gegevens kloppen de kanttekeningen in de lijnen van het "familiedocument" uit de jaren van Napoleon, 200 jaar later dan Anneke werd geëxecuteerd. Daar zitten m.i. dus menselijke fouten in. Het kan ook zijn dat, aangezien de schrijvers van het fam. album rijke mensen waren en tot de "nieuwe rijken" behoorden "Anneke" hebben geannexeerd om de eigen famlie een dramatisch decorum te geven, waarover de oude adel als vanzelfsprekend beschikte.

 	+ 	
 	+ 	

Mijn persoonlijke inschatting is, dat ze alleen dienstbode was bij de fam. Rampaerts en alszodanig hun pad heeft gekruisd.

 	+ 	

Tweede optie zou zijn, dat ze een buitenechtelijk kind is,die gaandeweg het etiket "dienstmaegt" kreeg opgeplakt.

 	+ 	

Derde optie, dat ze inderdaad uit een eerder huwelijk voortkwam, maar dan wel veel verder terug in de tijd, aangezien zij 47 was in haar sterfjaar = 1797. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.156.56.127 (overleg · bijdragen)

Verwijderingsnominatie[brontekst bewerken]

Na de verwijderingsnominatie heb ik het artikel teruggebracht tot de encyclopedische kern, omdat het onderwerp van het lemma m.i. wel encyclopedische waarde heeft. Persoonlijke veronderstellingen en oordelen en opvattingen en onduidelijk formuleringen heb ik uit het artikel verwijderd. In deze vorm kan het, naar mijn oordeel, gehandhaafd blijven.Gouwenaar 12 mei 2008 16:43 (CEST)[reageer]