Overleg:Artibus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Opmerkingen/suggesties[brontekst bewerken]

Enkele opmerkingen/suggesties op vraag van de aanmaker:

  • Blijkbaar is Artibus de voorloper van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit staat niet vermeld in het artikel daarover. Dat zou ik zeker toevoegen bij de geschiedenis van die Hogeschool - heb je meteen een link.
  • Herkomst van de naam: is het zeker dat artibus alleen "door de kunsten" kan betekenen en niet "voor de kunsten" (zou logischer zijn, gezien de Nederlandse naam)?
  • Herkomst van de naam: de betekenis van de dierentuin Artis doet hier niet ter zake en zou ik weglaten
  • Het kopje "herkomst van de naam" zou ik na "culturele initiatieven" plaatsen. De culturele initiatieven horen logisch na de geschiedenis. De herkomst van de naam mag een volwaardig kopje zijn, geen subkopje van geschiedenis.
  • Bekende docenten: enkel encyclopedisch relevante personen noemen (is de regel in Wikipedia). Vermoedelijk mogen de personen in het zwart weg en mogelijk die in het rood ook.
  • Categorie toevoegen: onderwijs in Utrecht.
  • Als je meer informatie hebt over de oprichting zelf, is die zeker welkom. --Queeste (overleg) 24 jan 2014 20:35 (CET)[reageer]
Korte reactie (ga ik verder uitwerken): Ja, Artibus is een van de voorlopers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Er is inderdaad (aanzienlijk!) meer steun te vinden voor de datief, dus 'voor de kunsten' dan voor de ablatief, dus waarom ik daarvoor had gekozen is nu voor mijzelf ook een raadsel, heb ik meteen aangepast.
Verwijzing naar Artis, ga ik weghalen.
Volgorde/indeling ga ik aanpassen (als dat al niet is gedaan door iemand anders).
De bekende oud-docenten heb ik geselecteerd uit een lijst met namen van docenten. Voor Pieter Jungblut is n.a.v. het Artibus-artikel door Ronn inmiddels al een Wikipedia-artikeltje gemaakt (is dus van zwart naar blauw verkleurd), leuk hè?, de andere zijn ook van meer dan gemiddelde betekenis en hebben deels een onderlinge samenhang.
Categorie onderwijs in Utrecht ga ik toevoegen. En ja, ik heb meer info over de oprichting. Dus Dank!Frans-utrecht (overleg) 25 jan 2014 02:06 (CET)[reageer]
Kleine aanvullingen:
  • Achter Mol staat dat hij directeur EV was: dit zegt mij niks (nu wel natuurlijk omdat ik het artikel over Mol grondig heb gelezen); best voluit ipv afkorting
  • ook subkopjes met een hoofdletter. Queeste (overleg) 25 jan 2014 09:25 (CET)[reageer]

Frans, ik haal de codes <br /> weg: het is gebruikelijk dat binnen een alinea de zinnen achter elkaar doorlopen, zoiets als een "halve alinea" bestaat niet. Zal ook nog even wat fijnslijpen (mijn koffer is gepakt). Groet, Kattiel (overleg) 25 jan 2014 17:18 (CET)[reageer]