Overleg gebruiker:Frans-utrecht

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Frans-utrecht, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.343 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kattiel 30 december 2013 (CEST)

Dag Frans, zojuist zag ik je bedankje voor het bewerken van Burgerweeshuis (Tiel). Wat leuk, mijn eerste bedankje! Groet, Kattiel (overleg) 27 sep 2013 10:42 (CEST)[reageer]

Hi Frans, prima, de toevoeging van de link naar de officiële website. Hij stond alleen op de verkeerde plek, ik heb hem verplaatst. Groet, Kattiel (overleg) 30 dec 2013 17:51 (CET)[reageer]

Ik wou dat ik wist hoe ik netjes kon antwoorden op je berichtje.... Maar ik ben een wiki-leek. Bedankt! Ik zag dat je in Zuilen bent geboren, leuk, daar ben ik opgegroeid.
Ik ben ook als leek begonnen hoor, geeft nix; als je wilt, kun je om een coach vragen. Bovenaan deze pagina heb ik een welkomstberichtje met wat adviezen geplaatst, dat hoor ik eigenlijk niet te doen maar niemand anders heeft het tot nu toe gedaan en het bevat nuttige informatie, vandaar. Groet, Kattiel (overleg) 30 dec 2013 23:15 (CET)[reageer]

Dank voor de aanvulling, je blijkt over een bron te beschikken die ik niet ken. Ik heb twee vraagjes:

  • Bij de paragraaf Geschiedenis heb je het jaartal weggehaald in .... de bestuurder van het gebied namens de vorst, tot 1543 de hertog van Gelre. Maar die hertog was vast niet tot 1750 de vorst. Weet jij hoe het zat?
  • Weet je zeker dat het portret van Mary Dresselhuys niet meer in de hal hangt? Het hing er pas sinds 1999.

Groet, Kattiel (overleg) 30 dec 2013 23:15 (CET)[reageer]

Hallo Kattiel,
Dank voor je hulp tot zover, al veel aan gehad en heeft voorkomen dat ik het helemaal heb opgegeven. Toch voel ik me zo onbeholpen dat ik in dit geval graag een paar praktische vraagjes aan je had gesteld, die waarschijnlijk hier helemaal niet thuishoren. 1. Hoe vraag ik zo'n coach aan? 2. Hoe stuur ik je een e-mailtje? Hoop dat je met nog even verder wilt helpen!
Dan antwoord op je concrete vragen.
Je opmerking over het jaartal "tot 1543". Dat was op zich wel juist, maar niet meer relevant en mogelijk verwarrend, omdat het Waardestellend bouwhistorisch onderzoek aangeeft dat het eerste bewoonbare deel van het huis pas in 1944 gereed is gekomen. Vanaf 1543 was Karel V de landsheer in Gelre. Als ik iemands tekst wijzig, blijf ik uit beleefdheid altijd zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke tekst. Daardoor is de chronologie ook niet meer helemaal logisch in dat stukje geschiedenis. Op zich is het wel correct zoals het er nu staat. Misschien wil je dat zelf aanpassen? Dan is er trouwens ook de mogelijkheid om de vermelding "tot 1543" weer een logische en relevante plek in de tekst te geven.
Mary Dresselhuys' portret is al een aantal jaren niet meer in de hal van het Ambtmanshuis te vinden. Ik heb daar tot 2010 gewerkt en toen was het al weg. Op 20 december 2013 jl. was ik nog in het Ambtmanshuis en toen was juist een van de opmerkingen van oud-burgemeester Van Tellingen dat hij het portret van Dresselhuys mist. Ik meen me wel te herinneren dat hij zei dat het ergens anders te vinden is een gemeentelijk gebouw (zou de Agnietenhof kunnen zijn).
31 dec 2013 14:52 (CET)Frans-utrecht (overleg)
Chips, zag te laat dat er een linkje voor een coachingsaanvraag bijstaat in de uitleg. Sorry.
Ha Frans, de tekst van het Ambtmanshuis is weer aangepast. Kijk je er even naar? Weet je al dat je een bericht krijgt van elke wijziging op de pagina's die je volgt?
Ik heb een paar dubbele punten ingevoegd in jouw tekst zodat hij inspringt, waardoor je beter kunt zien waar de ene opmerking eindigt en de volgende begint.Voor mijn tekst staan nu twee dubbele punten, daardoor springt die nog wat verder in.
Dan nu mijn antwoord op jouw tweede vraag: Ga naar mijn gebruikerspagina en kijk in de linkerkolom, daar staat o.a. Hulpmiddelen, klik daarop en er verschijnt een lijstje waarin je vindt Deze gebruiker e-mailen.
Ik volg je overlegpagina nu tijdelijk, maar je kunt dit soort vragen ook op mijn overlegpagina stellen, dan beantwoord ik ze daar. Groet, Kattiel (overleg) 31 dec 2013 15:44 (CET)[reageer]
hallo, Lijkt me prima zo met het Ambtmanshuis. Als het portret van Mary Dresselhuys terugkomt in het Ambtmanshuis, zal ik het je laten weten. Hans Beenakker, de huidige burgemeester, zou erachteraan gaan, maar als het in de Agnietenhof hangt, is dat misschien wel een betere plaats, waar er meer mensen van kunnen genieten.
Ik heb inmiddels een aanvraag voor coaching gedaan, dus hopelijk communiceren we binnenkort op de juist (wiki)wijze. Heel hartelijk dank zover en jij bent degene die me heeft behoed voor afhaken van dat wiki-gebeuren. 31 dec 2013 17:04 (CET)Frans-utrecht (overleg)
Graag gedaan, voor mij heeft GerardusS datzelfde gedaan dus ik weet hoe prettig het is als iemand je zo nu en dan de weg wijst. Doe HB de groeten, je weet waarschijnlijk al wel van wie. Ik zal je nu ontvolgen. Groet, Kattiel (overleg) 31 dec 2013 17:28 (CET)[reageer]

Mary Dresselhuys in de Agnietenhof[brontekst bewerken]

Borstbeeld door Jesualda Kwanten

Misschien hangt het portret door Adé Peters hiernaast? Ik zal eens opletten. Prettige jaarwisseling! Kattiel (overleg) 31 dec 2013 17:44 (CET)[reageer]

Bericht van Karin Eetgerink: "Het portret van Mary Dresselhuys heeft een prachtige plek bovenaan de trap in de Agnietenhof. Zeer op zijn plaats lijkt mij." Groet, Kattiel (overleg) 7 jan 2014 16:22 (CET)[reageer]

Hai, ik zag dat je mij een coachingsverzoek hebt gestuurd en ik voel me eerlijk gezegd een beetje vereerd dat mijn tekst jou aansprak. Maar daar gaat het natuurlijk niet om, het gaat erom dat je makkelijk hulp kan vragen als dat nodig is en daar sta ik in principe voor je klaar. En volgens mij kan ik af en toe ook wel wat hulp gebruiken als het gaat om taal. Fijne dag nog. :) Nick (overleg) 1 jan 2014 09:10 (CET)[reageer]

M.J.A. Mol[brontekst bewerken]

Hallo Frans-utrecht, ik heb je artikel M.J.A. Mol ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Niet duidelijk waarom deze man encyclopedisch relevant is. Lijkt man met baan. Geen bronnen die zijn belang bevestigen. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Queeste (overleg) 1 jan 2014 13:27 (CET)[reageer]

Hallo Queeste, tja, dank voor je opmerkingen. Ik heb, zoals je op mijn overleg-pagina kan/had kunnen lezen, coaching gevraagd, en dit artikel als een soort proefje geplaatst. Nu snap ik best dat Wikipedia geen onjuistheden of irrelevante info moet bevatten. Wikipedia is helaas een tamelijk ontoegankelijk medium voor mensen die wel over specifieke informatie beschikken, die ook beschikbaar willen maken voor anderen, maar die niet over de tijd beschikken om zich de u genoemde conventies eigen te maken. Per slot van rekening moet de te investeren moeite wel in relatie staan tot het te behalen resultaat. Met andere woorden: iemand die behoorlijk veel tijd wil en kan steken in bijdragen aan Wikipedia heeft meer profijt van die te nemen moeite dan iemand die een specialist is op zijn of haar terrein maar vooral bezig is met zijn eigen werk/onderzoek, terwijl die laatste mogelijk inhoudelijk en kwalitatief een belangrijker bijdrage aan Wikipedia zou kunnen leveren.
Eén van de dingen die ik me heb voorgenomen is om mijn ervaringen als beginnend bijdrager te documenteren en te gebruiken - samen met die van anderen - om na te denken hoe je dat zou kunnen verbeteren. Probleem daarbij is natuurlijk dat je het meest zou hebben aan de ervaringen van de afhakers. Voor mij geldt bijvoorbeeld, dat ik het vreemd vind dat dit soort gedachtewisselingen zich hier afspelen, terwijl er wellicht een heel ander plek is waar dat zou moeten/kunnen, maar waar dan?
Een tijdje geleden hoorde ik op radio 1 een interview met een mevrouw die kennelijk een soort directeur is van Wikipedia Nederland. Zij gaf aan dit probleem wel te herkennen en ook als een van de oorzaken te zien waarom relatief weinig vrouwen bijdragen aan Wikipedia. Dat was voor mij reden om te kijken of ik niet toch nog eens een tweede poging zou wagen om wat tijd en energie in dit mooie middel te steken. Een internetgoeroe gaf als zijn mening dat dat de reden dat veel mensen afhaken juist is gelegen in die ontoegankelijkheid en gebruikersonvriendelijke codes waarvan Wikipedia zich bedient. Hoewel ik grote waardering heb heb voor het vrijwilligersgehalte en ook een zeker begrip voor het daar wellicht mee samenhangende "insider-/freakgedrag" van de internationale groep van mensen die Wikipedia mogelijk maken, is daar toch veel winst te behalen.
Ik heb me dan ook voorgenomen daar twee weken voor te nemen en dan te bepalen of het voor mij zinvol is hier mijn energie aan te besteden. Tot nu toe heb ik overwegend positieve ervaringen opgedaan en ik heb goede verwachtingen van het coachingsprogramma.1 jan 2014 14:27 (CET)Frans-utrecht (overleg)
Geen probleem, hoor. In het begin is het altijd een beetje uitzoeken en ondervinden hoe het werkt. We zijn allemaal van nul begonnen. Het is eigenlijk handiger om in het begin te oefenen met wijzigingen en aanvullingen bij bestaande artikels. Als je een nieuw artikel start, wordt dat altijd kritisch bekeken (moet ook, anders komt er van alles op dat niet goed is - het vergt pakken werk om de kwaliteit van Wikipedia een beetje op peil te houden). Het is steeds een moeilijke evenwichtsoefening tussen voldoende kwaliteit garanderen enerzijds en anderzijds welwillende medewerkers niet afschrikken. Maar je hebt een coach, begrijp ik, dus is het goed daarmee te overleggen. Uit wat je schrijft, leid ik af dat je verschillende bronnen hebt met informatie over de zaken die je schrijft. Het is belangrijk om in een nieuw artikel die bronnen zo snel mogelijk toe te voegen. Daarmee vang je 2 vliegen in 1 klap: je toont aan vanwaar de informatie komt en je toont ook aan de het onderwerp relevant is omdat er over geschreven is (tenminste als het onafhankelijke bronnen zijn en niet de website van de betrokkene of facebook of zo). Groeten, Queeste (overleg) 1 jan 2014 14:45 (CET)[reageer]
Queeste heeft gelijk over de bronnen, maar dat is waarschijnlijk wel makkelijk op te lossen. Het artikel is neutraal geschreven en neutraal is positief. Je zou nog gebruik kunnen maken van subkopjes dit doe je doormiddel van === ''Naam'' ===. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de relevantie van personen in de categorie kunst altijd lastig vind in te schatten, maar als andere gebruikers het relevant vinden dan heb ik daar vertrouwen in. Gr. Nick (overleg) 1 jan 2014 15:31 (CET)[reageer]
Nominatie op de beoordelingslijst intussen verwijderd, gezien de man een RKD-profiel heeft. Verdere aanvulling kan nog steeds. Queeste (overleg) 1 jan 2014 16:52 (CET)[reageer]

Ha Frans, wat ben je productief! Ik spiek soms even op je Gebruikersbijdragen en zag dat je de pagina Artibus hebt aangemaakt. Als je klikt op Links naar deze pagina (in de linkerkolom) zul je zien dat er nog niet vaak naar wordt verwezen. Dat kun je verhelpen door in het zoekvenster Artibus in te typen. Dan verschijnt onder het venster de tekst bevat... Artibus. Klik dat aan, en je vindt een hele lijst pagina's waar Artibus op vermeld wordt, zonder dat het een link is. Door daarvan steeds een link te maken (linkfix), maak je de kans groter dat je pagina vaak bekeken wordt. Groet, Kattiel (overleg) 24 jan 2014 16:17 (CET)[reageer]

Hallo Kattiel, wat leuk dat je nog meekijkt! En ik zal zeker gebruik maken van je suggestie. Ik had geen idee dat je zo makkelijk aan die vindplaatsen kon komen en had alleen bij toeval er een (bij Diemel, Mols voorganger als directeur) gevonden en als linkje gemaakt. Ik was nog niet zo happy met het Artibus-artikeltje, aan de andere kant, als meer mensen ernaar kijken, is er ook meer kans dat het aangevuld/verbeterd wordt, natuurlijk. Ik had het idee dat je op het punt stond met vakantie te gaan, dus wilde ik je niet meer lastigvallen. Ik was toevallig vorige week op de opening van de tentoonstelling van het werk van Piet Mulders in het Stroomhuis en ook die heeft een periode Artibus gedaan, zoals daarbij werd vermeld. En als gevolg van het Artibus-artikeltje heeft al iemand (Ronn) een artikeltje over Pieter Jungblut geplaatst. Leuk hè? Ik heb goed hoop dat dat ook gaat gelden voor Hopmans, Post, Timmer en Bellaard. Anders ga ik er zelf werk van maken (heb ik net als jij een werklijstje...).
Ik heb Leontien, Mols dochter (voor mogelijk inhoudelijk toetsen/toevoegen en vooral toestemming tot plaatsten foto's van zijn werk), nog niet kunnen opsporen en ook het fotootje nog nog niet gevonden, maar dat gaat vast wel lukken. Hartelijke groet, Frans-utrecht (overleg) 25 jan 2014 01:27 (CET)[reageer]

Begraafplaats Sint Barbara (Utrecht)[brontekst bewerken]

Beste Frans, Eergisteren gekeken op overlegpagina van Begraafplaats Sint Barbara (Utrecht) wat u mij vroeg en aldaar een reactie geplaatst, zie hier. Vr. gr. Antoine.01overleg(Antoine) 26 jan 2014 14:42 (CET)[reageer]

Schrijfmiddag Tiels Erfgoed 8 maart a.s.[brontekst bewerken]

Beste Frans, Op 8 maart a.s. organiseert het Flipje & Streekmuseum Tiel een schrijfmiddag over Tiels Erfgoed in het museum. Het begint om ongeveer 13.30. Ik ben hierbij betrokken als Wikipedian in Residence voor het museum. Van Kattiel hoorde ik dat jij ook uit Tiel komt. Lijkt het je leuk om hierbij aanwezig te zijn? Hartelijke groeten, Mtmlan84 (overleg) 6 feb 2017 09:28 (CET)[reageer]