Overleg:Bart Van Lijsebeth

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Onlangs zijn een aantal passages verwijder met de vermelding dat deze "POV" zouden zijn (onderstreept wat verwijderd is):

"In juli 1982 werd hij substituut-procureur des Konings in Brussel, waar hij zich bezighield met georganiseerde misdaad, wapen- en drugstrafiek en hormonenzwendel. Hij werd vooral bekend omdat hij Patrick Haemers uit Brazilië terughaalde naar België.

"In september 1999 werd hij procureur des Konings in Antwerpen. Dat mandaat werd in april 2007 verlengd. Zijn mandaten gingen niet onopgemerkt voorbij. Zo liet hij het Falconplein opkuisen, pakte de drugsplaag in vzw’s aan en lanceerde controles in nacht- en belwinkels."

"In januari 2009 werd hij voorzitter van het Comité P. Eind 2011 ging hij om gezondheidsredenen op vervroegd pensioen. [1]"

Deze passages lijken mij evenwel niet POV, maar gewoon feitelijke gegevens. Voordat ik dit echter terugdraai, had ik ook anderen hun mening gehoord.

Met vriendelijke groeten,

Evil berry (overleg) 27 sep 2015 09:44 (CEST)[reageer]

Ik vermoed dat de trigger zat bij "Zijn mandaten gingen niet onopgemerkt voorbij." Dat lijkt me een overbodige opmerking, die bovendien aanprijzend van aard is. Het was voldoende geweest om neutraal en zakelijk te melden dat onder zijn mandaat het Falconplein is opgekuist (wat dat ook maar moge betekenen, is er vuil opgeruimd of zijn er mensen verwijderd?), dat er iets is gedaan aan drugsproblematiek (drugsplaag klinkt als een mening van iemand die tegen het gebruik van drugs is), en dat er controles zijn ingesteld in nacht- en belwinkels. Overigens lijken me de zaken van voldoende belang om ze te melden. Ik denk dat de andere stukken onveranderd teruggeplaatst moeten worden. WIKIKLAAS overleg 27 sep 2015 11:17 (CEST)[reageer]
Ik heb het nu teruggedraaid en aangepast (o.a. een verslag van een senaatszitting toegevoegd waarin wordt ingegaan op vzw's en drugshandel). De eerste noot verwijst wel naar de blog klachten-over-justitie.skynetblogs.be, hetgeen me nu niet echt een objectieve bron lijkt te zijn. Misschien deze ook verwijderen?
Mvg., Evil berry (overleg) 27 sep 2015 12:06 (CEST)[reageer]
Hij werkte op de sectie georganiseerde misdaad (wat op zich niet eens vreemd of uitzonderlijk is). Wapentrafiek, drugtrafiek en hormonenzwendel zijn slechts voorbeelden van georganiseerde misdaad. De uitlevering van Patrick Haemers was een kwestie van teamwork (Procureur Dejemeppe en zijn substituten Van Lysebeth en Van Doren), niet de eenmansactie die gesuggereerd wordt in de overgenomen tekst. De problematiek van het Falconplein (hoofdzakelijk namaakproducten) werd enkel tijdelijk verschoven (om nadien snel terug te keren), de drugs-vzw's tieren nog steeds welig en de problematiek van de bel- en nachtwinkels is nog steeds actueel. Ik zou deze punten dan ook niet over-benadrukken (en zelfs met een heel gerust hart weglaten). Zoals u zelf aangeeft is de eerste noot allerminst een objectieve bron te noemen. --Silviopiola (overleg) 13 dec 2015 12:57 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bart Van Lijsebeth. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 aug 2017 04:05 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Bart Van Lijsebeth. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 apr 2019 20:52 (CEST)[reageer]