Overleg:Bikkerswaterschap

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Bob.v.R in het onderwerp Naam

Naam[brontekst bewerken]

Het artikel bevat geen bron die onderbouwt dat het lidwoord 'Het' onderdeel uitmaakt van de naam van het waterschap. Daarnaast kan in deze bron worden gezien dat de naam van het waterschap wordt gebezigd zonder het lidwoord 'Het'.

Voorstel: wijziging van de naam van dit artikel in Bikkers-waterschap. - Bob.v.R (overleg) 12 jan 2021 12:11 (CET)Reageren

Met of zonder streepje? Lees eens de inleiding de digitale inventaris van archieftoegang 1927 Bickerspolder en Bikkerswaterschap van het archief van dit waterschap. In het Gelders Archief zijn de archieven van de waterschappen te vinden dit tussen 1989 en 2013 onder het waterschap Vallei en Eem vielen. Citaten uit de inleiding:
Jan Bickerspolder, later genoemd Bikkerspolder, lag aan de Veldzijde van Bunschoten. De oostgrens werd gevormd door de Westdorpsburgwal langs de Westbuitensingel en het eerste gedeelte van de Spakenburgerweg. Langs laatstgenoemde weg stond volgens de dijkkaart van 1666 in de 17e eeuw een korenmolen. De noordgrens liep langs de Noorderpolder, de westgrens langs de Veldendijk en de zuidgrens langs Rijck Visscherspolder en de Sint-Nicolaaspolder. De naam is ontleend aan de Amsterdamse regent Jan Bicker, ten tijde van het vaststellen van de schouwbrief in 1640 een van de grootste geërfden.
Het bijzonder reglement voor het Bikkerswaterschap werd vastgesteld door Provinciale Staten van Utrecht op 11 november 1858 tegelijk met de reglementen voor de waterschappen Bekaaide Maat, Blokland, Vereenigd Sint-Nicolaas- en Rikvisschers, Noorder en Ooster * . Het bracht geen wezenlijke verandering. Behalve het onderhoud van bovenvermelde werken kwam dat van enige draaiplanken, en heulen en duikers door de dorpsburgwal en de Spakenburgerweg ten laste van het waterschap. Er werd weer een voor- en een najaarsschouw voorgeschreven. Deze toestand bleef bestaan tot de opheffing van het Bikkerswaterschap per 1 januari 1929.
Voor het Oosterwaterschap zie archieftoegang 1929 Oosterwaterschap onder Bunschoten.
Andere tip: kijk eens of je in een bibliotheek (openbaar of de bibliotheken van Archief Eemland, Gelders Archief of Museum Spakenburg) of je de boeken en inventarissen van Margriet Mijnssen-Dutilh kunt raadplegen kunt raadplegen. In het Spakenburgs Museum kan Arie ter Beek desnoods via e-mail, Facebook of telefonisch wel een en ander vertellen of iets voor je opzoeken. Museumwebsite.
Bedankt voor het goede werk, JoostB (overleg) 12 jan 2021 18:37 (CET)Reageren
Dank voor de reactie. Mijn belangrijkste punt was dat het lidwoord uit de artikelnaam moet. Maar kennelijk hoort het streepje er ook niet te staan. Dus dan zou het worden: Bikkerswaterschap. Bob.v.R (overleg) 13 jan 2021 02:36 (CET)Reageren