Overleg:BitTorrent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

60 tot 80 kB? Ik haal soms zeker 200 kB/s, dus dat moet verandert worden. Verder is de eis dat BitTorrent en BitLord geïnstalleerd moeten zijn volgens mij niet waar. Ik heb voorheen ABC (Another Bittorrent Client) gebruikt en nu gebruik ik Azureus, en beide programma's hebben geen BitTorrent en geen BitLord nodig. Ik weet echter niet genoeg af van de achterliggende techniek en theoretische snelheden om het artikel te herschrijven. -- ZanderZ 29 jan 2005 18:37 (CET)


Wie oh wie maakt dit artikel beter??? Jeroen ... 27 mei 2005 16:38 (CEST)


Er is een serieuze verwarring tussen het woord leech (iemand die parasiteert, die niet van plan is om te uploaden) en downloader (iemand die *NOG* niet kan uploaden, of iemand die al upload, maar nog niet alles gedownload heeft). Zie de engelse wikipedia voor de juiste termen.


Met azureus upload je al onder het downloaden

Inderdaad, BitTorrent (alle clients) is erop gebaseerd dat je vrijwel meteen begint te uploaden zodra je ook maar iets van een torrent al binnen hebt. In het "officiele" BitTorrent document PDF op BitTorrent.com worden de deelnemers overigens zowel "downloaders" als "peers" genoemd.
Caseman 14 apr 2006 22:52 (CEST)

Externe links[bewerken]

Er worden regelmatig externe links toegevoegd naar websites waar torrents te vinden zijn of waarmee naar torrents gezocht kan worden, Volgens de regels in Wikipedia zijn externe links alleen toegestaan als ze aanvullende technische informatie over een onderwerp bieden die om één of andere reden niet in het artikel zelf opgenomen kan worden. Andere soorten links zullen zo snel mogelijk verwijderd worden. Caseman 18 jun 2006 07:20 (CEST) en nu maar hopen dat al die anoniemen het overleg ook lezen...

dht en verschillende soorten trackers[bewerken]

Het zou handig zijn als er ook wat meer info wordt gegeven over bijvoorbeeld DHT en UDP / HTTP trackers

Frans of Grieks?[bewerken]

Ik las ergens: ....(Bit)Torrent is afgeleid van het Franse torrent, dat stortvloed betekent.... In dit artikel staat dat het van het Griekse woord Torrents komt. Wat is waar??

Gr. Maarten

Torrent komt van het Latijnse "torrens". Frans stamt af van het Latijn. Dus veel woorden in het Frans zijn zo goed als identiek aan de Latijnse vorm.

Grtz, Brabo SD.

Het Eerste Aanbod[bewerken]

Na het lezen van het artikel over BitTorrent rijst bij mij de vraag hoe nieuwe dingen worden toegevoegd aan het Torrent-netwerk. Als ik het goed begrepen heb, deel ik automatisch de bestanden die ik download. Maar stel dat ik de nieuwste aflevering van Uit het woelige leven van Boy Zonderman te pakken heb weten te krijgen en ik wil die graag gaan delen via BitTorrent? Hoe moet dat? Ik heb ook eens even zitten kijken in de instellingen van mijn KTorrent-client, maar ik zie daar geen mogelijkheid toe. Kan iemand uitleggen hoe nieuwe dingen kunnen worden toegevoegd? Want anders is na verloop van tijd hetgeen je via Torrent kan downloaden toch hopeloos verouderd of zelfs niets meer te krijgen? PPP 18 okt 2007 21:44 (CEST)

Volgens mij heeft dit met de "Tracker" te maken. Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij gaat het ongeveer zo: Als je een torrent download, staat in dat torrent-bestand de link naar die Tracker. Die tracker houdt dus bij wie het bestand allemaal upload, downloadt, enz. Als je dus een bestand wilt delen, moet je zo'n torrent-bestand aanmaken, en bijv. uploaden op ThePirateBay oid.
VinnieBar 18 okt 2007 22:47 (CEST)

leechers vs peers[bewerken]

Lijkt me zoals al eerder aangegeven een vergissing in de text?

Snelste programma[bewerken]

Ik heb gehoord dat dit het snelste / beste programma is om torrents mee te downloaden? Is dit waar? --David-bel 3 okt 2009 19:56 (CEST)

Dmoz link[bewerken]

Waarom hebben we een link naar DMOZ? Die site is al jaren niet meer geupdated en de lijst met torrentsites is erg veroudert. (De halve lijst werkt niet eens meer) De link naar DMOZ biedt geen meerwaarde (meer). Daarom vind ik dat het net zo goed weg kan. Renox 5 okt 2009 12:03 (CEST)

trackers[bewerken]

de rol van trackers wordt hier enigszins verkeerd voorgesteld. trackers zijn geen distributie punt, trackers coordineren ook niet de downloads, maar brengen alleen peers met elkaar in contact. dit kan echter ook zonder tracker (via DHT en/of PEX). Quercus mortus (overleg) 28 jan 2014 20:29 (CET)