Naar inhoud springen

Overleg:Bong (waterpijp)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 dagen geleden door 83.85.203.196 in het onderwerp Hoe te roken: als een steel en kop pijp; tabakspijp

"Het roken van de ijspijp verzwaart het effect van de THC, omdat de rook extra gekoeld geïnhaleerd wordt." Klopt dat wel? "omdat de rook extra gekoeld geïnhaleerd wordt" is eigenlijk geen duidelijke verklaring. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.212.26.167 (overleg · bijdragen)

Als je ernstig twijfelt aan het waarheidsgehalte zou je er een bronvraag achter kunnen zetten. Dat doe je zo: {{feit||2011|03|27}}. Men kan dan deze overlegpagina raadplegen om te kijken waarom er een bronvraag is. Let wel goed op de datum dat die correct is en van links naar rechts ipv andersom. M.v.g. - Richardkw (overleg) 27 mrt 2011 17:23 (CEST)Reageren

Hoe te roken: als een steel en kop pijp; tabakspijp[brontekst bewerken]

Even ontsteken zodat slechts een klein deel van de te verbranden stof verhit wordt. (een lucifer, aansteker of zeer kort en gericht met een brûlée brander.)

Rustig inhaleren, zuivere lucht pakken en "circulair ademhalen" zijn hierna van belang om het enkele vonkje aan te houden.

Dit "circulair ademhalen" wordt ook gebruikt bij het blazen op een didgeridoo, maar dan uitademend.


Ik ben tegen kooltjes of ander gloeiend materiaal omdat dit altijd een vieze bijsmaak geeft. (Kooltjes smaken naar zwavel en fosfor, metaaldraad naar metaal, olie en verbrandend stof)


Bong: pijp waarmee je een bong kunt krijgen . . . Door het luchtgaatje achter de kop van een kortere pijp te openen krijg je ook een bong (kje).

Zuig heel rustig de dikke kolom bijna vol met rook, dit is geen "inhaleren". Na enkele rustige ademhalingen door de neus komt de inhalatie. Hierbij wordt de gefilterde en afgekoelde rook direct geïnhaleerd en de adem even in gehouden.

Ook kun je door een pijp "voor te zuigen" deze aanbieden aan een ander. Die dan direct de bong kan krijgen.


Heb nog steeds de piekenpijp met koperen spiraalbuis eromheen. Wel met ventilatie gaatje boven de Fl50,-- :D

83.85.203.196 8 jul 2024 22:52 (CEST)Reageren