Overleg:Charles Tournemire

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

samenvoegen dient met het oudste artikel te geschieden[bewerken]

ivm GFDL mn s:Nederlandstalige_tekst_van_de_GNU_Vrije_Documentatie_Licentie#5._HET_COMBINEREN_VAN_DOCUMENTEN, vandaar dat ik Tournemire nu andersom heb gedaan. oscar ° overleg 14 mrt 2009 02:57 (CET)

  • Ik vind het prima, al zou ik niet weten waarom dat speciaal zou moeten. De man staat nu eenmaal bekend als Charles Tournemire", niet als "Charles Arnaud Tournemire". Maar het maakt niet uit, dankzij de redirect. Bedankt voor het bericht. Hartenhof 14 mrt 2009 09:59 (CET)
   • Het blijkt dat Charles Tournemire niet de tussennaam Arnaud had, maar Arnould, aldus zijn geboorteacte en ook zijn Carte d'identité uit 1932, waarvan ik een afbeelding heb. Ik zal de titel dus opnieuw moeten wijzigen, en dan zonder de tussennaam conform de gebruikelijke benaming van Tournemire (zie b.v. de Franse Wiki). Hartenhof 14 mrt 2009 10:36 (CET)
    • Ik heb de artikelen Charles Tournemire en Charles Arnaud Tournemire samengevoegd onder de naam Charles Tournemire. Later wees iemand mij erop dat het oudste artikel in zo'n geval behouden moet blijven, dus Charles Arnaud Tournemire. Er zijn twee redenen om dat niet te doen. In de eerste plaats blijkt Tournemire niet Charles Arnaud, maar Charles Arnould te hebben geheten. In de tweede plaats wordt de tussennaam nooit gebruikt ter identificatie van deze componist. Mijn voorkeur gaat dus uit naar herstel van Charles Tournemire boven een nieuwe titel Charles Arnould Tournemire. Zie ook mijn overlegpagina. Graag het oordeel van de moderatoren. Hartenhof 14 mrt 2009 10:47 (CET)
     • Oef, ik sta vooral paf over de snelle uitvoering van de samenvoegactie, waarvoor hartelijk dank! Mij lijkt ook de korte naam het handigst als titel van de bijdrage en dan voluit de juiste namen in het artikel zelf. Nog even dit: rondkijkend in andere wikipedia's zie ik 4 november 1939 als zijn sterfdag. Dat staat nu ook hier. Rest de vraag om na het uitvoeren van deze actie dit ook aan te geven op het samenvoegoverzicht, dat hoort toch ook te gebeuren, nietwaar, of heb ik allerlei overleg hierover gemist? --Wesoparius 14 mrt 2009 21:10 (CET)
      • Tournemire stierf op 4 december 1939 om 17 uur, daar is geen twijfel aan. Alle bronnen bevestigen dit, behalve de Engelse Wikipedia, waarvan die verkeerde datum op de Nederlandse Wiki blijkbaar is overgenomen. Vergissinkje. Ik heb de datum verbeterd, maar het leek me niet nodig daaraan een overlegronde vooraf te laten gaan. Hartenhof 14 mrt 2009 21:29 (CET)
       • Dit inmiddels ook aangepast op de Engelse Wiki. Hartenhof 14 mrt 2009 23:30 (CET)
        • Nog een aanvulling en verduidelijking: Tournemire werd vermist sinds 31 oktober. Toen zijn lijk was aangetroffen op 4 november om 17 uur, werd vastgesteld dat hij nog geen 24 uur dood was. Vandaar de verwarring over de datum. Ik denk dat we moeten uitgaan van de officiële sterfdatum 4 november. Hartenhof 14 mrt 2009 23:55 (CET)