Overleg gebruiker:Oscar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

end of service[bewerken]

Traffic Crossing Leeds Bridge.png

Jammer dat je ook op Wikimedia gestopt bent. Ik wens je het allerbeste in de toekomst! --VanBuren 25 jun 2010 15:52 (CEST)

hartelijk dank beste vanburen; zoals je waarschijnlijk wel hebt gelezen heb ik eea wel (steeds) gemotiveerd toegelicht - vergeet niet mijn welgemeende woorden (in het engels) "it's been a pleasure to have contributed in various roles to the development of wikimedia and its projects, and an honor to have worked closely with so many good people" gerust ook op jezelf te betrekken Knipogende smiley hartelijke groet, oscar ° overleg 26 jun 2010 03:46 (CEST)
Glimlach - I'll return the compliment. Ik hoop je nog weer eens te ontmoeten. --VanBuren 26 jun 2010 19:35 (CEST)

Bedankt[bewerken]

Arnold Boecklin - Island of the Dead, Third Version.JPG

Moi Oscar, het is heel mooi om elkaar zo tegen te komen, het is voor mij een bevestiging dat Johan echt iets speciaals had. Peter b 9 sep 2010 02:40 (CEST)

bovenste beste peter, het genoegen elkaar weer tegen te komen is geheel wederzijds, helaas net als het verdriet en gemis vanwege het overlijden van onze nog zo jonge collega Johan Lont... hartelijke groet en het ga je goed! oscar ° overleg 9 sep 2010 03:14 (CEST)

Verwijderingsnominatie Trilemma[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Trilemma dat is genomineerd door Skuipers. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100921 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 22 sep 2010 02:02 (CEST)

Studentensteden met weinig verenigingen[bewerken]

Voor de netheid wil ik even wijzen op: Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2010 week 50#Toegevoegd woensdag 15/12, te verwijderen vanaf 29/12. Zoals ik daar al aangeef: als mijn verwijdervoorstellen (met mij tegenstem) niet worden uitgevoerd ga ik eerdere verwijderingen ongedaan maken. Omdat je een sub /Cleancat hebt vermoed ik dat je dat wil voorkomen en dus een voorstem voor deze verwijderingen wilt plaatsen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 16 dec 2010 11:48 (CET)

2011[bewerken]

Firework photomontage.jpg

Hoi Oscar, een gelukkig 2011 gewenst!, Mvg Olivier Bommel 31 dec 2010 16:50 (CET)

hartelijk dank! u en de medewikipedianen ook, en van harte, heer van stand! oscar ° overleg 31 dec 2010 18:05 (CET)

Kroegdiscussie[bewerken]

Beste Oscar,
 In de kroeg vindt momenteel overleg plaats over het artikel Vereniging Wikimedia Nederland waar jij, zoals in het artikel staat de voorzitter bent. Graag je aandacht en gedachten hierover.
Alvast bedankt, S.I. ’Patio’ Oliantigna 26 mrt 2011 09:42 (CET)

dank voor het erop wijzen! ik ben overigens allang geen voorzitter meer van Wikimedia Nederland (dit is de Vereniging he: Wikimedia Nederland is het door de Foundation erkende onafhankelijke chapter), omdat ik om belangenverstrengelingen te voorkomen ben afgetreden toen ik in het bestuur van de Wikimedia Foundation ben benoemd; een van mijn speerpunten in dat "hoofdbestuur" was nu juist het oprichten van een netwerk aan onafhankelijke organisaties wereldwijd, vandaar dat ik toen het benoemen van een Chapters Coordinator in dienst van de WMF op de agenda heb gezet. dit beleid is sindsdien succesvol voortgezet. in het licht nu van deze onafhankelijkheid vond ik dat ik niet tegelijkertijd twee bestuursfuncties kon bekleden waarbij er een COI hád kunnen optreden, en trad af. ik ben nog wel voorzitter op papier van de (slapend bestaande, want doet niets, en heeft ook nog niets gedaan bij mijn beste weten, noch is er bij mijn weten zicht op enige activiteit) Stichting Wikimedia Nederland, die wij indertijd oprichtten om twee redenen 1) voor het geval de vereniging niet zou werken, en 2) om in ieder geval te voorkomen dat er een tweede organisatie met de handelsnaam door derden zou wirden opgericht. in die achter ons liggende jaren zocht ik met andere vrijwilligers naar de beste modi om ervoor te zorgen dat er rond de vrijblijvendheid van het online kunnen bijdragen aan de inhoud van de wikimedia kennisprojecten ook een echte organisatie ontstond, die het beheer en behoud ervan ook op langere termijn zou kunnen waarborgen. vergeet niet, dat dat in die jaren lang niet zo vanzelfsprekend was als nu: ik kan me nog herinneren dat de servers ergens thuis stonden en privé-bezit van wales waren, en tevens dat de wikipedia's een keertje een half uur wereldwijd offline waren, omdat er iemand over het netsnoer was gestruikeld bij het halen van een kopje koffie... groetjes, oscar ° overleg 26 mrt 2011 14:53 (CET)

Amarant[bewerken]

Amaranth.jpg

Beste Oscar,

Op 1 december 2004 schreef je in een bijdrage dat Amarant de oprichtster van de Nederlandstalige Wikipedia was. Zij schrijft echter op 30 juni 2003 dat ze de Nederlandstalige Wikipedia niet heeft opgericht maar in een vrij kale toestand heeft aangetroffen. Is/was de term "oprichtster" hier niet letterlijk maar figuurlijk bedoeld? Werd ze intertijd door mede-wikipedianen als oprichtster beschouwd?

Walter schreef ook 10 januari 2005 dat Amarant uitgezonderd is van de inactivteitsregeling. Weet je toevallig waar ik het voorafgaande overleg over deze beslissing kan vinden?

Met vriendelijke groet, BlueKnight 2 jun 2011 20:13 (CEST)

"oprichten"[bewerken]

yo blueknight, het hangt maar van je definitie van "oprichten" af in deze internet- en digitale context: degene die het domein registreerde? de developer die software op het domein nl.wikipedia.org zette? of juist de eerste die gestructureerd een wikipedia erop begin te bouwen en daar jarenlang aan werkte? indertijd is gekozen voor het laatste. ik zou overigens niet meer weten of en waar er onwiki overleg over te vinden is[1], en raad op persoonlijke titel in het algemeen eigenlijk gewoon af dit eremoderatoraat ten prooi te laten vallen aan de beruchte wiki bureaucratie. succes en hartelijke groet! oscar ° overleg 3 jun 2011 00:01 (CEST)

Hoi Oscar! Leuk je weer eens te zien. Hoe is het met je? Groeten, Trijnsteloverleg 3 jun 2011 00:20 (CEST)

yo trijnstel! prima dank je, heerlijk druk met mijn vak Knipogende smiley alle goeds en hou je taai, groetjes, oscar ° overleg 3 jun 2011 12:47 (CEST)

Zagen, zagen wiede wiede wagen.
Blueknight kwam thuis om aan Amarants pootjes te gaan zagen
Wae®thtm©2011 | overleg 3 jun 2011 22:39 (CEST)

Bedankt Oscar, voor jouw snelle reactie, hier kan ik mee verder.[2]

zoek je svp ook goed in verwijderd overleg?[3] bij voorbaat dank voor een conscientieuze behandeling![4] oscar ° overleg 8 jun 2011 04:02 (CEST)
Beste Oscar, zojuist heb ik deze discussie in De Kroeg gegooid. Trijnstel en ik vonden het netjes om je hier op attent te maken. Met vriendelijke groet, - Kafir (overleg) 17 okt 2011 23:29 (CEST)
dank kafir, ik heb ter plekke een korte verwijzing opgenomen naar alhier. groet, oscar ° overleg 18 okt 2011 00:08 (CEST)

Voetnoten[bewerken]

  1. het is niet ondenkbaar dat het zelfs is verwijderd onder het mom van "niet langer relevant" in welk geval je in ieder geval ook bij verwijderde zaken zou moeten zoeken.
  2. Er is een goed alternatief voor een 'eremoderatoraat'.
  3. wat indertijd als "irrelevant" zou kunnen zijn verwijderd is met je huidige overwegingen wel degelijk relevant namelijk
  4. een ster is zeker niet een alternatief, net zomin als een poster van beatrix een lintje kan vervangen

moderatorenworkshop[bewerken]

Iets anders: zou je bereid zijn om bij een moderatorenworkshop van één middag jouw ervaring en/of expertise te delen? Ik begrijp dat VWN sinds kort een eigen zaaltje heeft en denk erover om een sessie over onder andere conflictbeheersing te organiseren ook voor niet-moderatoren. Mocht jouw agenda dit niet toelaten, wie zou ik dan het beste kunnen benaderen hiervoor? Bvd! BlueKnight 3 jun 2011 23:37 (CEST)

graag gedaan hoor blueknight Glimlachende smiley een workshop geven is mogelijk, maar dat soort dingen doe ik bij voorkeur tegen betaling tegenwoordig (mompelt iets over professionalisering) mag ik hopen dat dat tegenwoordig tot de mogelijkheden behoort? ik hoor van je, hartelijke groet, oscar ° overleg 4 jun 2011 15:41 (CEST)
Fijn, je hoort van me, ik ga ermee aan de slag. BlueKnight 5 jun 2011 21:05 (CEST)
NB Voor de transparantie: concept-draaiboek.
perfect, succes en groet, oscar ° overleg 8 jun 2011 01:38 (CEST)

Board verkiezingen![bewerken]

Sarony, Napoleon - Eugene Sandow - 1896 01.jpg

er loopt weer een boardverkiezing, en ter info, ik heb op Milos gestemd. Knipogende smiley oscar ° overleg 10 jun 2011 18:42 (CEST)

Da's mooi maar we missen je Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jun 2011 21:13 (CEST)
Als kiespijn ;p Wae®thtm©2011 | overleg 11 jun 2011 06:45 (CEST)
Rolling on the floor.gif oscar ° overleg 11 jun 2011 14:33 (CEST)
Goed dat je begreep dat het een grap was! :) Wae®thtm©2011 | overleg 11 jun 2011 16:09 (CEST)
ons kent ons waarde waerth... groet! oscar ° overleg 11 jun 2011 18:05 (CEST)

Verwijderingsnominatie Vragen en antwoorden betreffende de Bilderbergconferentie in het Europees parlement[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Vragen en antwoorden betreffende de Bilderbergconferentie in het Europees parlement dat is genomineerd door Brimz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110711 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 jul 2011 02:05 (CEST)

Afbraak[bewerken]

Haartracht des Kouros.jpg

Tja Oscar de afbraak van de Wikipedia kunnen we niet meer stoppen. Wat wij in onze tijd geboud hebben wordt gesloopt. Ik ga wel een afzetprocedure voor Kafir. Iedere nieuwe mod die al na 1 dag met het afbreken begint heeft een agenda en moet gestopt worden. Ik hoop dat je ook "stemt" Wae®thtm©2011 | overleg 20 okt 2011 14:45 (CEST)

beste waerth, ik denk dat dat niet de oplossing is; die ligt volgens mij in een cultuuromslag die deze wikipedia zal moeten maken (van de ingeslopen gewoonte iedere keer dwangmatig te willen stemmen) naar de bereidheid tot een telkens gezamenlijk en onderling afstemmen, dat wil zeggen: naar een bedrijfscultuur van argumenteren en argumenten inhoudelijk afwegen ipv louter de emoties te tellen. daarenboven voel ik er niet zo voor om afbraak met nog meer afbraak te riposteren ;-) groet, oscar ° overleg 20 okt 2011 15:15 (CEST)
Hee, krullebol, wat leuk om jou ook weer eens te zien. :p   Maar wat die cultuuromslag betreft: ik heb helaas niet de indruk dat die er erg aan zit te komen. Om de steeds terugkerende discussie over eremoderatoren hopelijk voorgoed te kunnen beëindigen, heb ik bij wijze van mogelijk compromis hier voorgesteld om min of meer speciaal voor Amarant op nl:wiki desnoods dan maar een lokale founder-groep aan te maken, waaraan dan exact die rechten kunnen worden toegekend die deze "gemeenschap" gepast acht. De discussies die op andere wiki's over de eremodbitjes van de heer Wales zijn gevoerd, zijn op die manier ook met succes de kop ingedrukt. Hoe denk jij daarover? En jij, Waerth? Zou dat voor jullie acceptabel zijn? Groet, Wutsje 20 okt 2011 17:18 (CEST)
yo baardmans XD triest dat zo'n cultuuromslag er niet (meer) inzit, maar voor wat jouw voorstel betreft: ik zou me daar zeer zeker wel in kunnen vinden, al heb ik zo mijn twijfels of dit op meta wel goedgekeurd zal gaan worden (ook daar is jurisprudentie) - toch zou dit wel degelijk de knoop kunnen doorhakken, en verdient daarom lof en krijgt mijn steun! bij voorbaat dank voor deze moeite en hartelijke groet, oscar ° overleg 20 okt 2011 17:46 (CEST)

Een heel goed..[bewerken]

Sparkler.jpg

2012 voor jou en degenen die je dierbaar zijn. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 jan 2012 16:39 (CET)

dank je wel moiramoira, insgelijks voor jou en de jouwen!! oscar ° overleg 2 jan 2012 16:40 (CET)

Gemeend excuus[bewerken]

Music lesson Staatliche Antikensammlungen 2421.jpg

Moi Oscar, ik wil excuus aanbieden voor deze edit]. Ik zag net pas dat de theorie op www.oscarvandillen.com is vrijgegeven met een juiste licentie. Dan kunnen we het inderdaad hier benutten als goede link. Het spijt me dat ik je heb beschuldigd van mogelijke zelfpromotie! Collegiale groet, TjakO 12 jan 2012 23:37 (CET)

zeer ridderlijk beste tjako, en dank voor je snelle reactie! ik meen overigens dat wikipedia wel degelijk ook naar copyrighted materialen kan verwijzen; het verschil is dat de laatste niet mogen worden overgenomen in wikipedia zelf, of elders. verwijzingen naar copyrighted materiaal dat alleen elders is vrijgegeven is hier te allen tijde toegestaan bij mijn weten... collegiale groet, oscar ° overleg 13 jan 2012 00:11 (CET)
ik hoop wel dat je door die info niet meer van je rl-naam prijsgeeft dan je lief is? Knipoog groet, TjakO 13 jan 2012 00:30 (CET)
IK die link gelegd? haha maar dat was JIJ toch doordat je over "zelfpromotie" begon? hihihi, "soit erover" ;-) groet, oscar ° overleg 13 jan 2012 02:17 (CET)

Terug?[bewerken]

Hallo Oscar, ik zie dat je de afgelopen twee weken weer de nodige edits op de Nederlandstalige Wikipedia hebt gedaan. Het doet me goed je weer wat actief te zien. - Robotje (overleg) 13 jan 2012 08:01 (CET)

hoihoi robotje!! ja och ik kan het nooit laten als het minder moeite is kleine dingen aan te passen dan ze te bekritiseren wanneer je ze tegenkomt he, de doewerwataan mentaliteit zeg maar Knipogende smiley en dat blijf ik doen, ook op de engelstalige, maar wel gewoon af en toe, en voorts uiteraard zonder enige nadere ambities tov oude bitjes, noch om weer in de inmiddels helaas beruchte wikigemeenschapsprocessen een rol van betekenis te spelen... hartelijke groet, oscar ° overleg 13 jan 2012 16:14 (CET)

Bestand:Jcjvdheyden.jpg[bewerken]

Verwijderde afbeelding.jpg

Hoi Oscar, je hebt net hier deze afbeelding geplaatst. Echter, zit er niet gewoon beeldrecht op die afbeelding, en hebben we daar toestemming voor nodig (van de nabestaanden)? -- Mdd (overleg) 28 feb 2012 16:05 (CET)

hoi mdd, ik heb het gefotografeerd in boijmans museum tijdens de overzichtstentoonstelling in januari, waar gewoon gefotografeerd mocht worden. waaruit maak je op dat er toestemming nodig is van de nabestaanden? die ken ik overigens alle persoonlijk, maar ik ga hen daar nu niet mee lastig vallen ivm het recente sterven... groet, oscar ° overleg 28 feb 2012 16:41 (CET)
Gecondoleerd met het verlies Oscar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 feb 2012 16:53 (CET)
zeer bedankt voor je attente reactie moiramoira! groet, oscar ° overleg 29 feb 2012 13:33 (CET)
Ook gecondoleerd. Die toestemming is nodig volgens het auteursrecht. Elk schilderij ofwel elk kunstwerk is auteursrechtelijk beschermt, en Wikicommons verlangt in zo'n geval schriftelijk toestemming voor publicaties van de kunstenaar of in dit geval de rechthebbenden. -- Mdd (overleg) 28 feb 2012 17:11 (CET)
Misschien voor de duidelijkheid. Bij het uploaden van afbeeldingen van hedendaagse kunstwerken op Wikicommons is in principe een dubbele toestemming nodig: van de fotograaf van het kunstwerk en van de kunstenaar zelf. -- Mdd (overleg) 28 feb 2012 17:16 (CET)
Ik heb de afbeelding verwijderd, omdat je al aangeeft dat je daar nu niet over wil beginnen wat ik goed kan begrijpen. Mijn ervaring is hier overigens dat kunstenaars daar zelf nogal moeilijk over kunnen doen, en ook latere rechthebbenden dat recht niet zomaar uit handen geven. Nu is mijn opvatting hierover heel duidelijk, dat je dit soort zaken in moeilijke tijden niet op de spits moet gaan zitten drijven. Daarom ben ik er geen voorstander van dat die afbeelding toch weer teruggezet is (zie hier).
Het is overigens wel zo, dat het Nederlands recht in zo'n geval (een soort) citaatrecht toestaat, en dat zie je in andere media ook vaak gebeuren. Voorwaarde hier bij is wel, dat de afbeelding niet groter is dan voor het doel benodigd. En in dit geval is de file te groot, en zou dit gereduceerd kunnen worden. Het is hier echter het Nederlandse Wikipedia-beleid, dat dergelijk citaatrecht, vergelijkbaar met het Engelse fair-use gebruik, niet wordt toegestaan. -- Mdd (overleg) 29 feb 2012 00:16 (CET)
dank voor alle uitleg mdd, het is mij in ieder geval duidelijker geworden. ik ga er dezer dagen niet achtereen, maar ik ga er vanuit dat er op termijn wel ruimte komt om deze kwestie een stap verder te brengen en de foto conform de reglementen te behouden. ik laat van mij horen tzt. groet, oscar Baseball (crop).jpg overleg 29 feb 2012 13:33 (CET)
Het is in ieder geval geen "speedy delete" op commons dus dat heb ik aldaar verwijderd. Inmiddels heb ik een admin daar om advies gevraagd. Ik ben wel geschrokken van de manier waarop dit hier wordt aangekaart overigens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 feb 2012 14:24 (CET)
dank wederom moiramoira, ook voor het leuke honkballetje (dat doet een oud-honkballer goed!); ik hoopte idd op wat meer AGF dan ik leek te ontmoeten - voor wikipedia is te hopen dat het geduld beloond wordt, want ik ga het op een geschikt tijdstip gewoon persoonlijk aankaarten bij de rechthebbenden, dank voor het vertrouwen. groet, oscar ° overleg 29 feb 2012 15:06 (CET)
Mocht Mdd gelijk hebben dan is hier: hier nog een mapje met te verwijderen zaken. Aangezien WLANL een vrij groot initiatief was neem ik aan dat het gedeelte van toestemming goed geregeld was. Dit is exact dezelfde situatie lijkt me en ik verwacht dat het geen probleem is dus. Audio-x-generic.svgJZ85overleg 29 feb 2012 15:24 (CET)
dank voor je bijdrage jz85! is bij alle recente kunst (bijv. werk uit 1997 en 1987 gespot) in die gigantische verzameling toestemming verkregen van levende of erfgenamen van recent overleden kunstenaars? was dat vereist bij het publiceren van foto's, genomen in die musea? hoe was het in dat project geregeld? en heeft dat nu ook consequenties voor het onderhavige geval? groet, oscar ° overleg 29 feb 2012 15:53 (CET)
De eerste 1000 foto's uit die categorie met 4343 foto's betreft alle kunstwerken van meer dan 70 jaar geleden overleden kunstenaaars, oudere werken van toegepaste kunst, museuminterieurs of buitensculpturen. Het gaat mis met dit beeld en bijvoorbeeld de afbeeldingen van de installatie in deze categorie. Daar is de (extra) toestemming van de kunstenaars voor nodig. -- Mdd (overleg) 29 feb 2012 16:09 (CET)
Verderop in de categorie vind je bijvoorbeeld werk van Dick Pieters (1941), bijvoorbeeld dit werk en ander werk in deze categorie, en bij al dat werk is zo te zien voorzien van aparte etxra (OTRS) toestemming.
Om nog terug te komen op die vraag van Oscar: Bij de Wikipedia Loves Art (WLA) fotosessies in musea hebben de musea vooraf kunstwerken geselecteerd, die gefotografeerd mochten worden. En bij deze selectie is (volgens mij) rekening gehouden, dat er geen eigentijdse kunstwerken gefotografeerd mochten worden. -- Mdd (overleg) 29 feb 2012 16:33 (CET)
Het was inderdaad alleen 'toegestaan' om stukken van de lijst te fotograferen, omdat die uitgezocht waren of er door het museum toestemming verkregen was. Bij de ING Art Gallery was bijvoorbeeld door de ING specifiek aan de betreffende (nog levende!) kunstenaars toestemming gevraagd en verkregen voor enkele tientallen werken (uit mijn hoofd). Tegen de tijd dat het aan de orde komt wil ik zo'n toestemming wel opduikelen zodat er in ieder geval achteraf niet nog eens gedoe over de bewoordingen komt. Effeië T.Sanders 2 mrt 2012 10:42 (CET)
dank je wel effeietsanders voor deze helderheid, dat bespaart velen een nare nasleep namelijk. groet, oscar ° overleg 2 mrt 2012 12:46 (CET)

bijschrift[bewerken]

F101-7a Privilegium by Casimir IV Jagiellon 1465.jpg

Beste Oscar,

Los van de copyrightdiscussie (daar heb ik geen kaas van gegeten, dat laat ik aan anderen over): weet je de naam van het kunstwerk wat je gefotografeerd hebt en zou je dat in het bijschrift op het lemma kunnen vermelden?

Groet, CaAl (overleg) 1 mrt 2012 10:20 (CET)

hoi caal, ziehier: ik heb eea aangevuld. groet, oscar ° overleg 1 mrt 2012 11:40 (CET)
Dank! CaAl (overleg) 1 mrt 2012 11:42 (CET)
graag gedaan! oscar ° overleg 1 mrt 2012 11:53 (CET)

Verwijderingsnominatie Vermeende werkingen van edelsteen[bewerken]

Kaposi's Sarcoma.jpg

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Vermeende werkingen van edelsteen dat is genomineerd door Joostik. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120701 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 2 jul 2012 02:20 (CEST)

Harm[bewerken]

Airbag SEAT Ibiza.jpg

Hoi Oscar. Weet jij - als oudgediende - toevallig het antwoord op deze vraag m.b.t. Harm als abonnee van de modmail? Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 18 jul 2012 20:06 (CEST)

Airbag[bewerken]

OH-58D Cockpit Air Bag System (CABS).jpg

Fijn je weer hier te zien! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 aug 2012 10:43 (CEST)

YO MM, wederzijds, groetjes!!! oscar ° overleg 24 aug 2012 13:01 (CEST)
Ik was maar kort lunchen hoor... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 aug 2012 12:25 (CEST)


Dank[bewerken]

Juice Leskinen's Grave 25.12.2006.JPG

Allemachtig Oscar, dit bericht hakt er bij mij goed in, maar toch bedankt. Wat een dreun. Meer weet ik nu even niet te zeggen. Groet, Wutsje 20 apr 2013 21:06 (CEST)

dank je wel beste wutsje voor je reactie; ja dit is schrikken en onverwacht tragisch nieuws... en ik wens ook jou veel sterkte! hartelijke groet, oscar ° overleg 20 apr 2013 21:10 (CEST)
Mijn hart maakte ook even een sprongetje door het nieuws...
Oscar, jij hebt dus contact met de familie begrijp ik? Als er meer zijn die iets samen willen doen namens de gemeenschap, draag ik graag een steentje bij. Ciell 21 apr 2013 20:24 (CEST)
hoi ciell, ik ben inderdaad in contact met de familie, die voorts heeft aangegeven een semi besloten uitvaart te willen regelen. maar zoals ik elders al aangaf, neem ik het op me om desgevraagd als doorgeefluik te fungeren, al is het maar om tenminste een hart onder de riem te kunnen steken, e.e.a. is nogal plotseling gegaan... dank en groet, oscar ° overleg 21 apr 2013 23:39 (CEST)

Dank je wel voor de mededeling, ook al schrik ik er tegelijkertijd heel erg van. Mijn condoleances aan de familie. Trijnsteloverleg 21 apr 2013 22:55 (CEST)

dank je wel trijnstel, ik geef al deze condoléances zeker door! hartelijke groet, oscar ° overleg 21 apr 2013 23:39 (CEST)
Oscar bedankt dat je het op je genomen hebt om het hier te melden. De volgende keer dat in NL ben misschien toch maar weer es ontmoeten? Wae®thtm©2011 | overleg 21 apr 2013 23:11 (CEST)
graag gedaan waerth, en voor wat je vraag betreft, om het op zijn rotterdams te stellen "we gaan het meemaken"... groet, oscar ° overleg 21 apr 2013 23:39 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van architecten[bewerken]

Bombardeig sobre Barcelona el 17 març 1938.jpg

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van architecten dat is genomineerd door Zanaq/Htlinks. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130529 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 30 mei 2013 02:06 (CEST)

Iets voor jou? Achter de schermen bij Koninklijke Bibliotheek en Nationaal Archief 8 juni[bewerken]

Biblioteca idep.jpg

Beste Oscar,

Als wikipediaan en cultuurliefhebber ben je misschien geïnteresseerd in Wikipedia:Ontmoeten#Achter_de_schermen_bij_Koninklijke_Bibliotheek_en_Nationaal_Archief_8_juni in Den Haag, intekenen vooralsnog tot en met morgen zaterdag 1 juni. De Vereniging Wikimedia NL wil deze dag combineren met een wmnl:WikiZaterdag. Wie weet tot ziens op 8 juni!

Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 31 mei 2013 16:31 (CEST), bestuurslid WMNL

beste hansmuller, dank voor de attente uitnodiging maar ik ben die dag voor mijn werk in italië en kan er dus niet bijzijn. hartelijke groet, oscar ° overleg 31 mei 2013 18:22 (CEST)
Ik dacht dat je mee naar Polen ging? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mei 2013 18:26 (CEST)
niet ditmaal :P groetjes! oscar ° overleg 31 mei 2013 18:27 (CEST)

Redirect Anna van Kleef[bewerken]

Collaboration logo V2.svg

Dag collega,

Ik heb alle verwijzingen naar Anna van Kleef waarbij de jaartallen gescheiden zijn niet alleen door het koppelteken, maar ook door spaties, weggemaakt. Zie hier. Maar door het overlijden van Gebruiker:Advance, wiens GP beveiligd is, kan ik de correctie daar niet uitvoeren. Aan u dus om de spaties voor en na het koppelteken (nutteloze doorverwijzing in feite) te verwijderen (het klopt toch dat u minstens moderator bent?). Ik leg het nu uit op WP:TVP. Als deze nutteloze redirect weg is, wordt de link op Advance's GP rood, wat ook onzinnig zou zijn. Met vriendelijke groet. Dartelaar [geef een gil!] 16 jul 2013 20:06 (CEST)

hoi dartelaar, zie hier en ik sta er niet meer tussen - ik beveel WP:VVM aan ;-) groet, oscar ° overleg 16 jul 2013 20:18 (CEST)
Okee, Oscar, dat is gebeurd. Zie hier. Dartelaar [geef een gil!] 16 jul 2013 20:39 (CEST)
Ik kijk er even naar Dartelaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jul 2013 20:40 (CEST)
dank je wel dartelaar en moiramoira voor de hulpvaardigheid, en een hartelijke groet! oscar ° overleg 16 jul 2013 21:01 (CEST)
Graag gedaan en wie weet tot ziens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jul 2013 22:02 (CEST)

Nieuwsflash: 'partijtje'[bewerken]

Critical step.JPG

Goedenavond Oscar, het door jou en Bessel gestarte 'schaakpartijtje' bestaat nog steeds. Er zit, na uitvoerig overleg in het Schaakcafé, wel een verandering aan te komen: het niet langer verbieden van computergebruik. Ik was daar niet voor, maar anderen menen dat we dan minder blunders zullen zien. Tot zover deze nieuwsflash, het ga je goed! Groeten, Bob.v.R (overleg) 16 jul 2013 21:40 (CEST)

hadie bob, leuk te horen! ik ben zelf gestopt met schaken, maar als er met computers wordt gewerkt dan wordt het een ander ding eigenlijk. de software is tegenwoordig wel zeer goed geworden, en al ben ik dan van mening dat kasparov niet eerlijk door een team van ibm is verslagen1 van een goed bediende computer winnen is bijna onmogelijk geworden. hoe dan ook hartelijke groet en succes! oscar ° overleg 16 jul 2013 21:57 (CEST)

Arjan[bewerken]

Diafragma.gif

Super leuk die foto. Doe hem de groeten.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 sep 2013 22:27 (CEST)

ken je hem dan :D dan wil ik het wel doen ;) groetjes, oscar ° overleg 11 sep 2013 22:29 (CEST)
ja. Ik laat je wel meer weten en was plezierig verrast dat jij m ook kende blijkbaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 sep 2013 22:45 (CEST)
allright! luister, nog een verzoekje: kan jij die rare technische aanduiding en de verborgen categorie "afbeelding gewenst" eraf slopen nu, ik kwam het niet in de codes tegen nl... thx en groetjes! oscar ° overleg 11 sep 2013 22:54 (CEST)
beter zo, met dank aan van buren die dit opmerkte. btw die gele randen aan dat sjabloon zijn spuuglelijk; het past totaal niet bij de kleurstelling, maar dat is een ander verhaal :P oscar ° overleg 12 sep 2013 00:05 (CEST)
Als je wil horen wat en hoe kom je maar weer eens chatten Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 sep 2013 00:23 (CEST)
ga ik zeker doen! niet nu, maar binnenkort - ik was van het weekend al even op irc oa in #wikipedia-nl maar trof er geen conversatie helaas... tot chats dan moiramoira! oscar ° overleg 12 sep 2013 00:27 (CEST)
hahaha - ik kwam net laat thuis en duimde dat je nog ff kwam nu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 sep 2013 00:38 (CEST)
ik ook, toevallig zijn zowel moira als ikzelf zo laat nog op de chat, kom ook gewoon ff joh! Trijnsteloverleg 12 sep 2013 00:40 (CEST)
Yes the lovely nightbirds are both here now Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 sep 2013 00:41 (CEST)

Spaghetti[bewerken]

Spaghetti (4578373726).jpg

is op. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 sep 2013 19:48 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wikipedia:Wikipedianen naar drankjes[bewerken]

Hadassah trashcan bear.jpg

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:Wikipedianen naar drankjes dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131009 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 10 okt 2013 02:01 (CEST)

Hè Oscar[bewerken]

Skinner teaching machine 07.jpg

Leuk om jouw naam af en toe weer eens langs te zien komen. Hoe is het? Trijnsteloverleg 26 okt 2013 12:58 (CEST)

Hi from Caselle Landi, Italy[bewerken]

Vinland Map HiRes.jpg

Hi Oscar, how are you? I'm Rei Momo, I tried to make in Dutch the page Zeca Pagodinho, but as I'm not native speker the page was took-off. Please, I ask you help in making also a little stub of this page. Dank u for your help! Rei Momo (overleg) 7 nov 2013 08:50 (CET)

Zie de discussie hier: [1]. VanBuren (overleg) 7 nov 2013 18:00 (CET)


Euwe[bewerken]

Alekhine Euwe 1937.jpg

Dag Oscar,

Dank voor het oplossen van de "bronloze onzin" op de Max Euwe-pagina en de gouden vondst van dat stukje polygoon met Capablanca en Euwe. Maar ik heb toch wat te klagen:

1. Capablanca noemt Euwe's spel "more balanced" dan dat van Aljechin. Wat of hij daarmee bedoelde weet ik niet, maar ik denk niet dat wij dan zomaar Euwe's schaakwerk "uitgebalanceerd" mogen noemen zonder te vermelden dat dat slechts de mening van C. is, laat staan dat we mogen melden dat hij het kampioenschap aan deze veronderstelde uitgebalanceerdheid te danken had.
2. Je voegt een stuk toe aan een zin die eindigt met een voetnoot. Dus "Cecil Purdy en Reuben Fine zijn van mening dat Euwe ernstig onderschat wordt" + voetnoot naar Ree wordt "Cecil Purdy en Reuben Fine zijn van mening dat Euwe's meer wetenschappelijke spel veelal ernstig onderschat werd" + zelfde voetnoot. Maar Ree heeft het in de genoemde passage ("In den eersten stoot pat", p. 18) helemaal niet over E.'s meer wetenschappelijke spel, alleen maar dat hij sterk onderschat wordt: "Dr. Max Euwe is door Fine eens de meest onderschatte schaker genoemd en ik geloof dat dat waar is."
3. Je schrijft dat Aljechin de titel meenam in zijn graf. Ik denk dat een encyclopedisch artikel geen enkele beeldspraak zou moeten bevatten ("tactiek uitstippelen", "uitgebalanceerd" zijn m.i. betekenisloze phrasen). Maar daarnaast schrijft iemand op de overlegpagina dat de wereldtitel terugging naar Euwe na de dood van Aljechin. Weet ik niets van, maar als het waar is heeft A. niets meegenomen in z'n graf.

Tot zover mijn klaagzang. Groet, W.D. Sparling (overleg) 22 nov 2013 07:33 (CET)

het belangrijkste was idd de bronloze onzin eruit te halen en door iets zinvollers te vervangen - ik heb dat gedaan met zoveel mogelijk behoud van wat er stond;
  1. capablanca bedoelde ongetwijfeld dat euwe meer allround schaker was, terwijl aljechin 19e eeuws aanvalsschaak speelde met "20% bluf"
  2. de voetnoot toont de onderschatting aan inderdaad - er zou nog een voetnoot aan toe kunnen worden gevoegd die de wetenschappelijker benadering "onderbront"
  3. een uitdrukking in de nederlandse taal is onderdeel van de taal en echt niet hetzelfde als een beeldspraak - het laatste woord wordt vooral gebruikt wanneer het geen standaard uitdrukking is - ergo: volgens mij gewoon mogelijk hier
hierbij mijn "tegenmelodie" op je "klaagzang"; muzikale groet, oscar ° overleg 22 nov 2013 11:58 (CET)

Ik ga nog even door in mineur.

1. Mee eens, dat zal Capablanca inderdaad zo bedoeld hebben. Maar dan klopt de voetnoot niet. Voetnoten moeten beweringen ondersteunen. De bewering is dat E. won omdat zijn spel evenwichtiger was. De bron is van voor de match en kan dus geen uitspraken doen over waarom E. won. We kunnen wel schrijven dat C. die mening had, maar een grootmeester als Diemer was van mening dat E. won omdat Aljechin teveel jenever dronk in zijn hotel in A'dam. Ook maar een mening en die ga ik niet toevoegen. Kortom: die zin moet herschreven worden ("Capablanca was van mening dat...") of die voetnoot moet weg. En dat laatste zou ik zonde vinden.
2. Dan zijn we dat met elkaar eens. Ik had die zin ooit toegevoegd als tegenhanger van de vorige zin die beweerde dat sommigen Euwe als de zwakste wereldkampioen zagen. Nu deze zin verwijderd is komt mijn tegenhanger ("anderen daarentegen...") een beetje uit de lucht vallen. En ook hier: de bron ondersteunt na jouw wijziging de bewering niet meer.
3. Ik denk dat jouw uitleg van wat beeldspraak is niet overeenkomt met wat er op Beeldspraak beschreven wordt. Maakt verder niet uit: of je de zin nu letterlijk of figuurlijk neemt, de bewering is onjuist. Na het overlijden van een wereldkampioen vervalt zijn titel. Hij is een dode ex-wereldkampioen. Dat de titel teruggaat naar de vorige nog levende wereldkampioen wist ik niet, maar het lijkt me logisch. Dat E. de titel vervolgens weigerde lijkt me in overeenstemming met 's mans bescheiden karakter. Als dit klopt dan is E. officieel en voor hele korte tijd een tweede keer wereldkampioen geweest. Dat zou een interessant encyclopedisch feitje zijn als we het zwart op wit kunnen krijgen, en dan krijgt mijn elegie toch nog een vrolijk slotakkoord.

Groet, W.D. Sparling (overleg) 5 dec 2013 23:31 (CET)

Beoordelingsnominatie Idee[bewerken]

HPA Axis Diagram (Brian M Sweis 2012).png

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Idee dat is genomineerd door Meglosko. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140112 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 jan 2014 01:01 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Luz en las tinieblas.jpg

Hallo Oscar, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 07:09 (CET)

Zomaar[bewerken]

Ghostwriter 2.JPG

Hey Oscar! Ik mis jouw aanwezigheid . :-) Zou je weer eens langs willen komen op irc als je tijd hebt? (Liefst wanneer ik er ook ben) Knipoog Trijnsteloverleg 24 feb 2014 23:59 (CET)

Oscar wordt wel meer gemist, heb ik het afgelopen jaar langs de zijlijn gezien. Hij weet echter niets over mijn account, Trijnstel, ik heb niets verteld. Je bent wel een beetje doorzichtig hoor, door dit verzoek aan Oscar en door overleg te beginnen over iets dat ik in de geschiedenis weg heb gestopt. Ik zei al dat ik het beter niet had kunnen neerzetten, dus mijn eigen schuld. Dus ik neem je niets kwalijk hoor, Trijnstel. Ik laat oversight mijn account wel weer activeren over een tijdje, want mijn mail (provider) is inmiddels veranderd en het wachtwoord weet ik niet meer zeker. Alleen wil ik al die vragen (die vast zullen komen) nog even niet en al dat gedoe, ik wordt ook ouder, dus dat wordt van de zomer en ik blijf tot die tijd af en toe nog wel zo inloggen. p.s. Wikipedia Nederland is wel wat achteruit gegaan (uiteraard niet wat betreft het aantal artikelen en de software). Ik vond het vroeger veel gezelliger dan wat ik hier het afgelopen jaar aan de zijlijn gezien heb en in de 4 maanden die ik af en toe ingelogd heb gewerkt. Sorry Oscarvd, ik ben je overlegpagina aan het vervuilen, maar dat vindt je vast niet erg.. (Trijnstel verteld OP IRC wel wie ik ben). Nou Oscar, een hartelijke groet, tijdje geleden alweer. Groetjes, .. - Erin Jussen (overleg) 26 feb 2014 01:58 (CET)
Doorzichtig? Ik zag dat Moira gewoon z'n naam opnoemde en bedacht dat ik hem inderdaad al een tijd niet meer gesproken had. Zodoende. Trijnsteloverleg 26 feb 2014 15:01 (CET)
Heeft dus niets met jou te maken, maar ik blijf dit wel raar vinden. Want hoe weet ik nu echt zeker dat je bent wie je zegt dat je bent? En nee, ben niet paranoia maar jouw vorige account is heel lang inactief geweest...
Ik moet zeggen dat ik dit niet zo'n vreemd bericht vind. Toen ik Trijnstel dit kopje zag aanmaken dacht ik zelf ook: ja, inderdaad, hoe zou het toch met mijn favoriete krullenbol zijn? ;-)   Wutsje 26 feb 2014 21:29 (CET)
Ha, en het heeft nog effect gehad ook Gezicht met tong uit de mond - leuk dat je de moeite genomen hebt om te komen, oscar! Trijnsteloverleg 27 feb 2014 00:53 (CET)
Ik baal nu heel erg en voel me belazerd. Oscar en ik weten inmiddels dat jij niet de oprichter van Wikipedia Amarant bent. En ik liet dit, omdat je het zelf weghaalde op je gebruikerspagina bij het "welkom terug" berichtje op je overlegpagina nog zo netjes in het midden. Je claimde dit gewoon te zijn op je gebruikerspagina. Het was al zo vreemd. De leeftijd en het profiel dat je hier plaatste klopte niet en het taalgebruik en gedrag kwam ook totaal niet overeen. Niet met deze gebruiker in ieder geval. En dan zeggen "ik ga dit wel laten oversighten ivm mijn privacy en mijn oude account activeren? Nou da's niet nodig lijkt me want dit is klinkklare impersonatie, je voordoen als een ander namelijk, hierboven gaan trollen tegen Trijnstel en Oscar en dan ook nog de kluit willen gaan belazeren door Amarants account te willen overnemen? Bovendien dan het wijzigen in een afbeelding van de plant Amarant op de gebruikerspagina is nog botter, je bent deze persoon niet en je hebt onze wikipedia niet opgericht. Mag ik je dringend vragen om hier opening van zaken te geven nu waarom je dit hebt gedaan en dat te doen met je eigen account hier? Enkel dan lijkt me dat je mogelijk hiermee weg kan komen als misplaatste grap maar dan nog moet de uitleg wel verdomd goed zijn. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 feb 2014 14:26 (CET)

mag ik suggereren: er is geschreven "mail (provider) is inmiddels veranderd";
welnu, aangezien het oude emailadres nog met correspondentie in een emailarchief aanwezig is, zou het openlijk correct kunnen noemen daarvan, in combinatie met het voor wikipedia in de begintijd gebruikte pseudonym, een goed begin kunnen zijn, al staat dat nog wel los van geconstateerde discrepanties waarvoor hierboven begrijpelijkerwijze om uitleg wordt verzocht. groet,
oscar ° overleg 27 feb 2014 15:09 (CET)

Reactie: Ik ben hier anoniem komen werken, maar toch ingelogd, dus uiteraard kloppen mijn gegevens niet. Denk je echt dat ik nu onder mijn eigen naam ga werken en dan mijn echte gegevens neerzet, MoiraMoira? Ik draaide die ene bewerking al na ruim een half uur terug. Helaas werd die toch gezien, want ik wou anoniem blijven, bedacht ik na ruim een half uur. Oscars argumenten zijn sterker, maar ik blijf hier weg. Dus of ik het nu echt ben of dat het een grap was, dat blijft in het midden. Het was zeker geen (poging tot) impersonatie. Ik werd weer enthousiast toen ik een goede vriendschap kreeg nadat ik hier 10+ jaar geleden (naar schatting) een account had en na een tijdje bleek dat deze persoon ook op Wikipedia had gewerkt. Excuses als iemand zich gekwetst voelt, maar ik bewerk hier voorlopig niet meer. Ondanks alles, met hartelijke groet, - Erin Jussen (overleg) 28 feb 2014 11:33 (CET)

Een reactie van de hoofdaccount en een eerlijke had ik gevraagd. Niet deze onzin. Laat het helder zijn - Oscar en ik hebben hier uitgebreid contact over gehad. Hier komen bewerken en stellen dat je t.z.t. wel eens de account met modrechten Amarant gaat terugvragen terwijl je dit niet bent en *niets* met deze persoon te maken hebt is echt way out of line. Sorry. En dan in de reactie zeggen "ja maar ik ben het toch maar heb natuurlijk de echte naam van Amarant niet gebruikt" is van den gekke. Ik vond uitgaand van goede wil en met waardering voor de inzet eerder getoond dat ik je die kans moest geven. Ik hoop daar eigenlijk nog steeds op. Anders rest me niet meer dan mijn vermoedens te laten verifiëren en dat zou ik jammer vinden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 feb 2014 11:40 (CET)
Dit zou inderdaad een buitengewoon subtiele truc kunnen zijn met als doel om op termijn een account van iemand anders over te kunnen nemen. Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat het 'overnemen' van een account alleen mogelijk is na zeer uitvoerige controles of de persoon en de eerdere accounthouder inderdaad dezelfde zijn. Bob.v.R (overleg) 28 feb 2014 12:12 (CET)
Dat laatste is zeker waar maar hoe dan ook - dit is geen grap meer te noemen. Nu rest niets anders nu er herhaald gevraagd is aan betrokkene om met diens eigen originele account (en dat is beslist niet Amarant!) uitleg en verklaring te geven om nader onderzoek te vragen helaas op basis van een bewerkingenonderzoek. En dat betreur ik zeer. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2014 08:24 (CET)
En dat onderzoek is inmiddels gedaan: zie hier. JurgenNL (overleg) 4 mrt 2014 14:59 (CET)
Dank voor het afhandelen. Hier wordt een mens niet blij van als iets zo naars en geplands en doelbewust handelen om anderen te misleiden ook waar blijkt te zijn ondanks herhaald hierboven blijven hopen dat dit niet het geval was en degene de kans te geven herhaald om dit uit te leggen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2014 16:06 (CET)
Trieste uitkomst inderdaad. Bob.v.R (overleg) 9 mrt 2014 02:03 (CET)

Expertise nodig[bewerken]

Albert Einstein (Nobel).png

Hey Oscar. Sorry dat ik je weer lastigval, maar jouw naam werd genoemd met betrekking tot een andere discussie van jaren geleden. Ik denk dat jij wellicht zou kunnen helpen... Kun je op irc komen misschien? Ik ben wel benieuwd wat je er nog weet, als je er überhaupt nog wat van weet (en ik kan hier niet ingaan op de details). Groet, Trijnsteloverleg 8 mrt 2014 14:38 (CET)

Beoordelingsnominatie Baskische mythologie[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Baskische mythologie dat is genomineerd door Blueknight. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140421 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 22 apr 2014 02:02 (CEST)

Zomaar weer[bewerken]

ACMA 1333 Samian decree 2.JPG

Hey Oscar. Ruim drie maanden geleden alweer dat ik je benaderde... je bent nog maar zo weinig actief de laatste tijd. Hoe is ie? Zie je kans om weer eens te buurten op de chat wellicht? Ik vind het nog altijd jammer dat je zo weinig online bent in vergelijking met vroeger... wie weet verandert dat ooit eens. Knipoog Trijnsteloverleg 19 jun 2014 13:48 (CEST)

lang geleden inderdaad, ik lees dit nu pas... tijden zijn druk met goede dingen buiten wikipedia momenteel ;-) niettemin heel hartelijke groet en tot chats nog ergens dit najaar wellicht! oscar ° overleg 21 sep 2014 14:39 (CEST)
Dank je voor jouw bezoek op de chat en kom weer eens wat vaker online ajb. Glimlach Trijnsteloverleg 24 sep 2014 00:11 (CEST)

O ja, even iets anders. Ik geloof niet dat jij je er erg druk nog om maakt, maar ik zie op Speciaal:CentraalAanmelden/Oscar dat er drie niet-gekoppelde "Oscars" zijn op andere projecten. Ik zou ze zo voor je weg kunnen hernoemen, dan heb je iig weer een volledig globaal account. Als ik het niet nu doe trouwens, dan wordt het op termijn automatisch gedaan als gevolg van de m:SUL finalisation (maar ja, ik vind het fijn om zaken alvast afgerond te hebben als het kan). Glimlach Trijnsteloverleg 27 sep 2014 14:19 (CEST)

ja die 3 staan daar al tijden, iets is er indertijd misgegaan want die waren wel door ondergetekende aangemaakt. als jij het kan oplossen is dat menselijk zowel als technisch de meest elegante oplossing Glimlach -- groetjes en dank! oscar ° overleg 27 sep 2014 21:14 (CEST)
Van alle drie is een e-mailadres bekend, dus dat betekent dat jij ze zou moeten kunnen samenvoegen met jouw andere accounts. Ga daarvoor naar Speciaal:GebruikerSamenvoegen en volg de instructies. Ik kan dit niet voor jou doen (wellicht in de toekomst, maar nu nog niet). Trijnsteloverleg 27 sep 2014 23:04 (CEST)
dank voor het nakijken, maar het werkt niet (wachtwoord wijkt af zegt het systeem). om nu een mail naar mijn account te laten sturen is me teveel een gedoe met die onleesbare talen :P ik gebruik ze niet noch verwacht ze nog te gebruiken dus ik vind het best zo, ik ga hier geen tijd in steken... laat lekker zitten ;-) niettemin dank voor je attente hulp!! groetjes, oscar ° overleg 27 sep 2014 23:35 (CEST)

Beoordelingsnominatie Akkefietje (term)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Akkefietje (term) dat is genomineerd door Marrakech. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150125 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 26 jan 2015 01:04 (CET)

Erasmusprijs[bewerken]

He old pal, ik wilde je even wijzen op de uitreiking van de Erasmusprijs, als je het leuk vind kan je je misschien nog aanmelden, al is de einddatum (net) verstreken, zie Ik_wil_graag_aanwezig_zijn_bij_de_uitreiking_van_de_Erasmusprijs. Ik hoop dat alles goed met je gaat verder, ik heb zo lang niks laten horen, ondanks goede voornemens. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 14 jul 2015 16:22 (CEST)

Hallo Oscar, bedankt voor je aanmelding. Ik heb alleen nog je naam en adresgegvens nodig. Zou je me die via wikipedia mail kunnen sturen? Hartelijk dank, Frank Meijer. FrankT (overleg) 20 jul 2015 23:15 (CEST)

Ter info[bewerken]

Zie hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 aug 2015 15:33 (CEST)

dank Symbole-faune.png MoiraMoira overleg voor je attente tussenkomst en assistentie! hartelijke groet, oscar ° overleg 24 aug 2015 15:53 (CEST)
Graag gedaan. Hopelijk kan jij hem nu door de fotovrijgeefprocedure leiden en helpen met andere foto's. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 aug 2015 15:55 (CEST)
NP we kennen elkaar, en wonen niet ver uiteen Knipogende smiley groetjes, oscar ° overleg 24 aug 2015 16:07 (CEST)
Ah was dat maar zo tussen ons je moet nodig verhuizen Glimlach. Neptunus zit te ver weg voor de pouleindeling dit jaar... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 aug 2015 16:25 (CEST)
sja je kan idd niet alles dichtbij hebben, al is het een piepklein landje... "Village People" smiley.png --oscar ° overleg 24 aug 2015 18:25 (CEST)
Wat dolletjes dat jullie elkaar zo goed kennen zeg!Ik ken hier geen mens. Uitschot. Een wikipediatroll... Twee OT blokkades, altijd het achterkamertjespolitiekkamertje ingemieterd, mijnheer Geen Stijl..... Gewoon een vette troll. Weet niks, kan niks, waardeloze artikelen, ja ik ken mijn plaats. Je moet je toch op de en of andere manier waarmaken in het leven? Gelukkig hebben we daar Wikipedia voor! Nee, in zo een sjieke club als Wikimedia vertoon ik me niet hoor. D'as niks voor mijn soort mensen. Graaf Statler (overleg) 9 nov 2015 08:33 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van Engels- en anderstalige reclameslagzinnen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van Engels- en anderstalige reclameslagzinnen dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150902 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 sep 2015 02:05 (CEST)

Omstreden[bewerken]

Hoi Ossie, je bent er niet eens maar wel weer omstreden ;) Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 31 okt 2015 18:12 (CET)

En nu is er een OT blok voor je aangevraagd. [2] Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 1 nov 2015 18:30 (CET)
Een HETZE is het......een hetze! Het is dat ik niet gelovig ben, anders had ik voor je gebeden. Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 1 nov 2015 18:38 (CET)
Ha die Ossie!. Zeg, ik ben klem gelopen in het artikel Haagse School. Ik kan er maar niks over vinden joh. Nu zie ik in de geschiedenis dat jij aan het gedeelte "stroming" een kleine aanpassing hebt gedaan. En, Ossie, in je artikel zie ik dat je docent op het conservatorium bent en nog veel meer dus jij kan het weten. Ik zoek een bron voor die stroming. En ook voor de Rotterdamse School Kan jij me die FF geven als je een minutje tijd heb tussen je lessen door? In de geschiedenis van het artikel zie ik namelijk dat je was een stroming hebt veranderd in is een stroming. Dus dat die stroming nog springlevend is. Heb je daar ook FF de bron van? K'zou dat zelf wel willen doen, maar ik weet nu eenmaal daar geen klap vanaf en ben niet zo geleerd als jij. Wat een CV Ossie!. Al die scholen. Ben zelf nauwelijks naar school geweest, snap je? Maar gelukkig hebben we Wikipedia. Mag zelfs ik meedoen. Graaf Statler (overleg) 9 nov 2015 08:03 (CET)
Het is alleen Ossie voor vrienden. Voor anoniemen die hem niet kennen is het: De weledelgestrenge heer koninklijke wikihoogheid van Dillen. Brutale vlaag, iemand die je niet kent tutoyeren! Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 9 nov 2015 10:13 (CET)
He neeeeeeeee. Niet zo formele. Goed, Oscar dan. He Oscar, heb jij ook een naamgenoot? Ik keek eens op Wikisage, daar had ik nog nooit gekeken (zonder gekheid.), en daar staat ook een Oscar van Dillen die erg op je lijkt. Componeert ook, maar in zijn vrije tijd staat er. Nu is dat artikel door een geweldige trol geschreven, dus het kan een geintje zijn, maar is dat een neef of zo? Zit namelijk ook in de muziek maar doet toch hele andere dingen. Maar lijkt toch veel op je. Wie is dat? En heb je die bronnetjes al gevonden voor me? Graaf Statler (overleg) 9 nov 2015 17:43 (CET)

Hallo[bewerken]

Hallo, kan u helpen bij het verbeteren van dit artikel, dankzij: Amaro Pargo.CanaryIslands (overleg) 9 jan 2016 20:01 (CET)

Pythagorees comma[bewerken]

Zou je zo vriendelijk willen zijn om de link van de pythagorese comma te willen veranderen naar de pythagorese komma, dan is de redirect niet meer nodig. QZanden (overleg) 19 jun 2016 17:53 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wikipedia:Regelingen rond moderatoren/Lijst van moderatoren[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:Regelingen rond moderatoren/Lijst van moderatoren dat is genomineerd door Kippenvlees1. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20161226 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 27 dec 2016 01:02 (CET)

Wikinews[bewerken]

Dag Oscar, zeg ik zag dat je op de nl-versie van Wikinews ooit ook actief bent geweest en er ook wat artikelen hebt geschreven. Misschien interesseert het je dat er inmiddels serieuze plannen zijn om nl-Wikinews een nieuwe start te geven? Er zijn daarvoor alleen nog iets meer vaste medewerkers nodig, op dit moment zijn we er feitelijk maar met z'n tweeën. Zie hier voor de meest relevante discussies van de laatste tijd. Dit is verder de huidige hoofdpagina van het project. Zie verder evt. Overleg gebruiker:SRientjes#Klein verzoekje (Wikinews) en een (gedeeltelijke gearchiveerde) kroegdiscussie. Mvg, De Wikischim (overleg) 17 feb 2017 16:15 (CET)

Beoordelingsnominatie Wikipedia:Verzoekpagina om commentaar[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:Verzoekpagina om commentaar dat is genomineerd door Ellywa. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170314 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 15 mrt 2017 01:02 (CET)