Overleg:Contrabas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

wat doen we met externe plaatjes.... Bemoeial 29 sep 2003 18:00 (CEST)

Ik heb jammer genoeg het mooi prentje http://www.digischool.nl/mu/leerlingen/mt/instrumenten/plaatjes/cbas1.gif moeten wegnemen wegens overtreding van de nettiquette en vermoedelijk de auteursrechten Walter 29 sep 2003 18:11 (CEST)
Mijn mening: Als je externe plaatjes mag gebruiken, uploaden en locaal maken. Als je dat niet mag, niet gebruiken. Alleen als expliciet vermeld staat dat linken naar een plaatje mag, maar het kopiëren niet, lijkt me dergelijk linken een goede zaak. Andre Engels 29 sep 2003 18:34 (CEST)
Lijkt mij redelijk maar weinig waarschijnlijk. Blijft trouwens niet ideaal aangezien het dan niet zeker is of de afbeelding beschikbaar zal blijven. Walter 29 sep 2003 19:08 (CEST)

Ik ga de komende tijd een hoop van de fijne informatie op de engelse variant van deze site (waar ik ook wat aan heb gedaan) ook hierop kopiëren, ik ben nog behoorlijk onervaren met wikipedia en ik zal proberen alles zo respectvol te doen, groetjes, Hassan

Alwaar wierd de violoncello geboren??[bewerken]

In dit artikel staat dat de cello stamt uit de familie van de viool en daarom eveneens in kwinten is gestemd. De contrabas zou van de viola da gamba-familie komen. Bij het artikel van de viola da gamba echter staat geschreven dat de cello daarvan afstamt. Wat zullen wij eens geloven??

Contrabas als zangstem[bewerken]

Onder het lemma "zangstem" wordt "contrabas" ook als zangstem genoemd. Kan iemand daar een artikel over maken?


Virtuosen[bewerken]

Bij bekende virtuozen staat Dittersdorf vermeld, doch deze was vioolvirtuoos en heeft voor vele instrumenten soloconcerten geschreven, ook voor de contrabas en combinaties met altviool; inplaats van Dittersdorf is Domenico Dragonetti wel een zeer bekend virtuoos/ componist; hij was het die Beethoven inspireerde tot een uitgebreidere rol van de contrabas in zijn symphonieën. --Leonweijts 10 dec 2008 14:31 (CET)

Stemming[bewerken]

Het plaatje over de stemming van de contrabas klopt volgens mij niet. In het boek "Algemene Muziekleer" van Sem Dresden 11e druk 1966 staat op blz. 335 dat de muziek voor de contrabas een octaaf hoger wordt genoteerd. Er zou dus bij de stemming een 8 va bassa opmerking moeten staan. Voor ik dit door had al 2 snaren kapot gedraaid! --Gebruiker:Fred de Jong 27 januari 2009

workshop[bewerken]

Waarom word de ene persoon wel geweigerd bijdragen te leveren en andere niet? En nu niet met die flauwe prefab verhaaltjes aan komen zetten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.151.199.88 (overleg · bijdragen) 29 mrt 2013 20:20‎