Overleg:Customer relationship management

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Externe Links[bewerken]

Kan iemand aangeven wat de richtlijn is voor externe links hier. Ik zie CRM genootschap staan, heb er mijn mijn site ook even gestaan tot dat die wegehaald werd. Regelmatig worden links weggehaald. Wanneer kan een externe link blijven staan bij CRM en wanneer niet?

Zie Wikipedia:Wanneer extern linken. GijsvdL 9 okt 2007 23:55 (CEST)
Duidelijk die ken ik al maar waarom staat CRM Genootschap bijvoorbeeld onder de pagina, wat is er met die pagina dat die blijft staan? Gebruiker:CentraalDH
Voor mij is niet helder of die link relevant is. Als je die weghaalt, zal ik hem niet terugzetten. GijsvdL 11 okt 2007 09:34 (CEST)
De site is van een belangenvereniging voor organisaties werkzaam op het gebied van CRM. Daarbuiten zie ik eigenlijk ook geen enkele toegevoegde waarde voor het artikel. Ik kan geen nuttige aanvullende informatie over CRM op deze site ontdekken en heb hem daarom verwijderd. Joris1919 11 okt 2007 10:21 (CEST)

Lijkt me toch wel nuttig om de enige onafhankelijk organisatie te bevordering van het CRM-vakgebied in Nederland te vermelden? Zelfde geldt voor ITcommercie dat het enige onafhankelijke vakblad is rondom CRM. Er staan hier wel links naar sites die enkel leads proberen te genereren met illegaal gekopieerde content van allerlei media. Hoe serieus kun je zo'n Wikipediapagina dan nemen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.74.250.185 (overleg · bijdragen) 24 jun 2010 19:26


In dit artikel worden drie bedrijfsstrategieëen (kostenleiderschap, innovatie en customer intimacy) ten onrechte toegerekend aan hoogleraar Philip Kotler. Echter, Kotler is niet de bedenker van deze drie waardeproposities. Dat zijn Treacy en Wiersema. Kotler heeft als auteur van vele marketingboeken in een aantal van zijn publicaties hun model aangehaald. Net als veel andere auteurs in de afgelopen jaren. Hij is echter niet de bron, zoals in het artikel wordt gesuggereerd.

Vergelijkingssite toevoegen[bewerken]

Voorstel om vergelijkingssite toe te voegen: CRMmatrix stan verschillende systemen op die vergeleken kunnen worden - Externe link: [www.crmmatrix.nl] Is een eigen site, dus vandaar eerst voorstel CentraalDH (overleg | bijdragen | bloks)

Lijkt me geen goed idee, ik zie de meerwaarde er niet van in. GijsvdL 23 mei 2008 00:04 (CEST)

crmmatrix. Is gewoon een leadgeneratie site met gekopierde content van anderen. lijkt me niet de bedoeling. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.74.250.185 (overleg · bijdragen) 24 jun 2010 19:23

Referentielijst[bewerken]

Ik heb de referentielijst nogmaals gefixt, vorige lijst was niet correct, cijfertjes verwezen naar verkeerde note, en note 8 bestaat helemaal niet, maar is wel gelinkt. De huidige versie is de "normale" manier van referenties aangeven alhier, ook al zijn er nog variaties mogelijk met exotische sjablonen en zo. De vorige wijze maakt het overigens ook nog schier onmogelijk om nieuwe notes tussen te voegen, moet alles weer hernummerd worden dan? Groeten, marc 22 aug 2008 14:14 (CEST)

contradictie[bewerken]

Hoe kan CRM vertaald worden met relatiemarkering, als op Multi-Level Marketing (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing) ook relatiemarketing als vertaling voor MLM wordt gebruikt? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.11.191.119 (overleg · bijdragen)

"klantrelatiemanagement" komt minstens 1500 x voor op site:nl, en lijkt me dan ook een meer voor de hand liggende en veel logische vertaling van crm te zijn dan relatiemarketing. "relatiemarketing" kan hier alleen maar verkeerd zijn. Schrappen dat woord. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.134.154.237 (overleg · bijdragen)

<sarcastisch>j'wel, baas! Goed, bass! Onmiddelijk, baas!</sarcastisch> Kleuske 7 dec 2009 20:57 (CET)

Technologie?[bewerken]

Dat Customer relationship management een bedrijfskundige filosofie van Dr. Jon Anton is, en dat Philip Kotler die nog verder uitgewerkt heeft, is wel duidelijk. Er zijn kennelijk meerdere computerprogramma's die helpen om deze werkwijze ondersteunen, maar om dat meteen een technologie te noemen, gaat iets te ver. Groet, Vier Tildes 2 jul 2010 20:57 (CEST)