Overleg:Decamerone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fairytale bookmark.png Kwaliteitsbeoordeling

Dit plaatje had ik ook zien staan op de Engelse pagina, maar het verband met de Decamerone ontging me, vandaar dat ik die niet overgenomen heb. Maar een plaatje is altijd leuk. Avanschelven 23 apr 2004 00:15 (CEST)

Hee? Ik nam aan dat het uit een exemplaar van een uitgave van de Decamerone zou zijn? :-) FlyingbirdFby0.jpg 23 apr 2004 00:19 (CEST)

Zou kunnen, maar als ik op de Engelse pagina op het plaatje ga staan, verschijnt de informatie '1492, Venice, Italy'. Geeft niks, laat maar staan. Avanschelven 23 apr 2004 00:31 (CEST)

Geen copyviol[bewerken]

Voor wie het mocht interesseren: de versie die ik hier plaatste was geen copyviol, maar een zelf geschreven tekst voor Wikisage en Google Knol. Nog veel succes verder met de ontwikkeling van dit artikel, --Schrijfmens (overleg) 12 aug 2011 12:27 (CEST)

Satire?[bewerken]

De categorie "Satirisch boek" werd toegevoegd, ik heb daar zo mijn twijfels over of dit gerechtvaardigd is. Ik heb de Decamerone lang geleden gelezen (alleen in het Engels helaas) en vond de toon bij wijlen humoristisch, maar hekelen en geamuseerd misstanden aanklagen, laat staan spotten, is er denk ik niet echt bij. Naar mijn gevoel en naar ik me meen te herinneren beschrijft Boccaccio alles vrij afstandelijk, zonder waardeoordelen te geven en zonder te overdrijven, ook al geeft hij zichzelf een morele opdracht. Ik ben verder geen specialist ter zake, maar vind ook niet meteen een bron die de Decamerone als satire bestempelt. Daarin verschilt het bijvoorbeeld van de (General Prologue van) Chaucers The Canterbury Tales - een standensatire. Let wel, ik kan me vergissen, ik leg dit maar even voor om er zelf wijzer van te worden. Beachcomber (overleg) 21 mrt 2013 09:55 (CET)

Hallo Beachcomber, ik hou me met de categorisering van artikels niet echt bezig, maar een van de redenen dat het boek op de "index" werd geplaatst was precies de satire op de kerk. Hierbij ter overweging een artikel van iemand die er werk van gemaakt heeft [1]. Mvg, Jpemery (overleg) 21 mrt 2013 18:01 (CET)
Dank, intussen heb ik ook al meer aanwijzingen in die richting gevonden (zoals hier, met een stukje over de Romeinse satires en Boccaccio). Ik heb me een beetje laten vangen door een uitspraak in de Encyclopedia of World Biography if a corrupt clergy is shown in all its greed and vanity, this offers stuff for amusement but never satire. Maar wat ik nastreefde is gelukt: ik ben alweer een stukje wijzer geworden Glimlach mvg, Beachcomber (overleg) 21 mrt 2013 22:53 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Decamerone. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 02:44 (CEST)