Overleg gebruiker:J.G.G.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:Beachcomber)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rond portaalhoekje linksboven.GIF  GP Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  OP Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Literatuur Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Filosofie Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Geschiedenis Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Westerse esoterie Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Kunst-Muziek Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Andere Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF  

archief 1 archief 2 archief 3 archief 4 archief 5 archief 6 archief 7 archief 8 archief 9 archief 10 archief 11 archief 12 archief 13 archief 14 archief 15 archief 16 archief 17 archief 18 archief 19 archief 20 archief 21 archief 22


Top billing[bewerken]

Dag J.G.G., fijne vakantie gehad? Ik ben bezig met wat films van de zuivere soort en loop tegen twee termen aan die zich moeilijk laten vertalen. Top billing komt mijns inziens overeen met "als eerste genoemd in de begintitels, de trailer en het promotiemateriaal". Da's een beetje erg lang ben ik bang. "Hoofdrollen" is ook niet altijd correct. In The Philadelphia Story is Ruth Hussey top billing, maar speelt er slechts een bijrol (waar ze dan weer wel een Oscarnominatie voor kreeg). En dan uncredited... "Niet genoemd in de begintitels"? Nu heb jij nogal een creatieve bovenkamer, dus ik denk, kom, ik loop eens aan. Heb jij suggesties? heinGlas z3.pngnlein'' 13 sep 2018 12:45 (CEST)

Hoi die Hein! Wat kort, die vakantie. 'Top billing'? Ik ken het eigenlijk alleen als de namen die bovenaan een filmposter verschijnen, dus inderdaad de hoofdrol(len), in film en theater. Ook bij 'uncredited' kan ik niets anders verzinnen dan wat je zelf voorstelt. Misschien moet ik toch een wat langere vakantie nemen, want mijn brein laat het blijkbaar afweten :) Nog veel filmplezier! J.G.G. (overleg) 13 sep 2018 13:23 (CEST)
Maakt niet uit. Al zou je antwoorden met "arglll blûhhh..."; het is altijd fijn om even met je van gedachten te wisselen! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 13 sep 2018 13:28 (CEST)
Insglks! J.G.G. (overleg) 13 sep 2018 13:31 (CEST)

Ster[bewerken]

Beste JGG,

naar aanleiding van [1]. De meeste sterren kunnen gegeven worden door 1 persoon. Dit kan om een goede of slechte reden zijn. Sterren op Wikipedia hebben dan ook in de basis geen waarde. De enige waarde is die die je er zelf aan geeft. De persoon (of in dit geval personen) die hem geven uiten er een waardering mee. Jij kunt dit zelf op waarde schatten. Enige verschil bij de HoF is dat het gegeven wordt door 5 mensen ipv 1 persoon. Je kunt niet verwachten dat dit iets zal veranderen. Enige wat je kunt doen is de waardering, in de vorm van een ster, accepteren of niet.

Mvg, Taketa (overleg) 14 sep 2018 07:17 (CEST)

Beste Taketa, ik heb het "na ampele overweging" naar waarde geschat en rustig (hartslag 58, bloeddruk 120/80) mijn conclusies getrokken. Zie discussie op de HoF-overlegpagina. Voor de rest verandert er voor mij niets. Met andere woorden: much ado about nothing, mvg, J.G.G. (overleg) 14 sep 2018 10:32 (CEST)
Voor de duidelijkheid: ik steun je, J.G.G., en begrijp het gevoel dat je door de discussie hebt gekregen helemaal. Trijnstel (overleg) 14 sep 2018 23:50 (CEST)
Dank je. Het gaat niet eens zozeer om mezelf. Dat ik er echt waarde aan hechtte, kwam door het gezelschap waar ik met de nodige schroom in terechtkwam, stuk voor stuk toch mensen waar ik bewondering en respect voor kon voelen. Wat me dus tegen de borst stuitte met die laatste nominaties, was dat het eerbetoon dat monumenten als Advance terecht kregen, nu ineens tot een nietszeggend schouderklopje werd gedegradeerd. Het is nu gebeurd en er valt niets meer aan te doen. Ik kan mezelf niets verwijten. Ik heb geprobeerd deze absurde ontwikkeling te keren, maar de onverschilligheid was te groot. mvg, J.G.G. (overleg) 15 sep 2018 10:18 (CEST)

When Peter Lorre squinted his baleful brown eyes...[bewerken]

Dag J.G.G., ik heb een brutaal verzoek. Anderhalve week geleden plaatste ik het door mij uitgebreide artikel over Peter Lorre in de Review, maar ik krijg er weinig respons. Als íemand hier iets zinnigs over deze gigant kan zeggen, dan ben jij het. Dus mocht je zin hebben (en alleen dán), zou jij er dan eens naar willen kijken? Ik zou gaan stotteren van vreugde! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 1 okt 2018 19:14 (CEST)

Dag jezelf! Inderdaad bijzonder brutaal, dat had ik niet van jou verwacht! Maar goed, ik beken dat ik Peter Lorre als acteur ken en dat ik als kind nachtmerries van hem kreeg. Wat een creepy personage zeg! Als het op bolle ogen aankomt, geef mij dan toch maar liever Marty Feldman, daar deed je het ook van in je broek, maar dan van het lachen. Wat je verzoek betreft: ik ben - zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt - niet erg actief meer op dit project (metaalmoeheid) en beperk me tot af en toe wat detailwerk. Ik hoop dan ook dat je me het kunt vergeven dat ik me niet op die review stort... Groetjes, J.G.G. (overleg) 2 okt 2018 14:21 (CEST)
Maakt niet uit, had het stiekem wel een beetje verwacht. Ik hoop dat het je verder wel goed gaat? heinGlas z3.pngnlein'' 2 okt 2018 14:29 (CEST)
Ja hoor, health 100%; strength, charisma en stamina ook oké (allemaal dingen die ik van mijn echtgenote heb geleerd, een verwoed gamer:) Ik vind Wikipedia nog altijd even fantastisch als in het begin, alleen doe ik nu al eens graag wat anders. Navelstaren, tenen tellen, staren naar het trillen van de blaadjes in de wind, zo van die dingen. J.G.G. (overleg) 2 okt 2018 14:48 (CEST)
Gelijk heb je. Duim omhoog heinGlas z3.pngnlein'' 2 okt 2018 15:42 (CEST)

Letterlijk[bewerken]

Hej! Ik heb je 'letterlijke' vertaling van het gedicht van Edna St. Vincent Millay nog iets letterlijker gemaakt en naast de andere twee versies gezet. En oh ja, onderstrepen is iets anders dan cursiveren ;) Richard 24 okt 2018 14:21 (CEST)

I stand corrected Duim omhoog Goed werk! J.G.G. (overleg) 24 okt 2018 14:24 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)