Overleg:ECHELON

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bases in Nederland[bewerken]

Tot iemand een goede bron aanlevert voor de twee bases in Nederland die op dit moment in het artikel staan (Zoutkamp en Ouddorp), verwijder ik deze. Ze staan niet op de Engelse wikipedia en ik kan er geen bron voor vinden, dus lijkt mij dit simpel vandalisme, danwel speculatie die hier niet thuishoort. 82.157.63.229 8 mei 2011 16:43 (CEST)

Er is een (goede) bron voor de basis in Zoutkamp: http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Echelon/010122-a.html --Edwardmp (overleg) 9 jun 2012 22:22 (CEST)

Lijkt me een goede keus, op basis van documenten van Snowden is er weinig bekend geworden over de nederlandse basissen van Echelon. De Nationale SIGINT Organisatie (NSO) beheert onder andere de genoemde basissen. Wel is het duidelijk dat de NSO actief gegevens deelt met de Amerikanen Kamerbrief met reactie op berichtgeving metadata telefoonverkeer. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.53.121.221 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.