Overleg:Eulergetal (getaltheorie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eulergetal vs. e[bewerken]

De interwikibots hebben wat moeite met het verschil tussen het Eulergetal en het getal e. Ik weet niet goed hoe we dit moeten oplossen. LeRoc 3 mei 2008 00:29 (CEST)

Zijn toch verschillende dingen. Het artikel is vertaald vanuit en:Euler number, alwaar een redirect en:Euler's number bestaat voor e. Als het problemen blijft geven, kun je het artikel wijzigen in Eulergetal (reeks), mocht dat helpen. Zijn er geen soortgelijke problemen met getal van Euler? kraaiennest 3 mei 2008 01:51 (CEST)
Nee, alleen maar hier. Wijzigen van de titel zal niet veel helpen. We kunnen de interwiki's die naar e verwijzen verwijderen, maar dan zetten de bots ze net zo hard weer terug ben ik bang. LeRoc 5 mei 2008 22:27 (CEST)
Heb je enig idee wat dit probleem veroorzaakt en wat kan helpen om het op te lossen? Interwiki's die naar e verwijzen zijn belangrijker dan deze Euler-getallen. Moet de titel aangepast worden, of de tekst? kraaiennest 6 mei 2008 11:41 (CEST)

De interwikilinks worden bijgewerkt door automatische scripts, de zogenaamde "bots". Het probleem is dat als er in de Wikipedia in het Deens (ik zeg maar wat) een verkeerde link staat, deze fout door de bots automatisch op de Wikipedia's in alle talen herhaald wordt. De enige oplossing is om de Wikipedia's in alle talen (de links linksonder bij het artikel) langs te gaan en bij de artikels in die talen de interwikilinks handmatig aan te passen. En zelfs dan bestaat de kans dat een bot ze gewoon weer terug zet. De titel of de tekst aanpassen helpt niet. Het beste lijkt mij om in de kroeg of op de helpdesk dit probleem te bespreken, dan kan iemand met meer van stand van zaken ernaar kijken. LeRoc 6 mei 2008 14:18 (CEST)

Zou jij dat willen doen? Je hebt hier (veel) meer verstand van dan ik. Alvast bedankt. kraaiennest 6 mei 2008 16:55 (CEST)
Is gebeurd. LeRoc 6 mei 2008 18:15 (CEST)