Overleg:Excentriciteit (gedrag)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In dat lijstje met bekende excentriekelingen staat geen enkele Nederlander. Er moet toch wel één excentrieke Nederlander zijn? Zelf dacht ik meer aan Wibi Soerjadi, maar Wibi vind ik op zich nog wel meevallen met zijn verzameling Disneyknuffels. Celloman 22 jun 2007 17:23 (CEST)

Ik vind term "gewoon gestoord" erg verkeerd. Het is een subjectieve weergave gevormd door de mening van de auteur. Ik vind dat verwijderd moet worden uit het stuk. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.120.70.118 (overleg · bijdragen) 26 jun 2008 22:18

Verwijderen van de lijst met bekende excentriekelingen[bewerken]

Ik stel voor de hele lijst met "Bekende excentriekelingen" te verwijderen, net zoals is gebeurd met de Lijst van opmerkelijke plaatsnamen. In het artikel zelf wordt over de term "excentriciteit" al aangegeven "Het is moeilijk een exacte definitie hiervan te geven". Er zijn dus geen harde criteria waaraan getoetst kan worden of iemand een excentriek persoon is of niet. Daarmee is deze lijst enorm subjectief, dus POV, en daarmee niet Wikipedia-waardig. Zoals hierboven ook al aagegeven bevatten de persoonsbeschrijvingen in de lijst bovendien subjectieve benamingen. Dit moeten we niet willen, lijkt me. Mocht verwijderen teveel bezwaren oproepen, stel ik voor de hele lijst te verplaatsen naar Wikipedia:Humor en onzin, net zoals is gebeurd met de Lijst van kinderen van beroemdheden met vreemde voornamen. 它是我 4 nov 2010 09:38 (CET)

Aangezien er geen reactie is gekomen op mijn aankondiging van hierboven (van alweer een week geleden), ga ik er van uit dat mijn voorstel geen grote bezwaren oplevert. Daarom heb ik zojuist de lijst met "Bekende excentriekelingen" verwijderd. 它是我 11 nov 2010 01:19 (CET)
Heb nu pas gezien dat mijn lijst met "bekende excentriekelingen" is weggehaald. Ik begrijp dat wat iemand excentriek maakt subjectief is, maar het gedrag van de personen in de lijst wordt over het algemeen toch als zeer apart gezien. En gezien dat de afbeelding van een zogenaamd excentriek kunstenaar dit artikel blijft illustreren zonder klachten of deze man excentriek is of niet, zie ik niet in waarom deze lijst niet kan blijven staan? Er zijn zoveel zaken die relatief zijn of stof voor speculaties. Eén lijst op deze pagina lijkt me trouwens beter dan wanneer men al deze personen zou gaan categoriseren als excentriekelingen. Misschien kan in de hoofding wat meer gespecifieerd worden dat de lijst zelf subjectief is. Ik ben ook tegen een eventuele verplaatsing van deze lijst naar de categorie "Humor en onzin", omdat de titel daarvan misleidend is. Deze lijst is immers geen onzin, noch humoristisch bedoeld. Gebruiker:Knudde Kjell 8 maart 2010 14:56 (CET)
Kunt u aangeven waarom in dit geval anders gehandeld zou moeten worden dan in het geval van (in mijn beleving soortgelijke gevallen zoals) de "Lijst van opmerkelijke plaatsnamen" en "Lijst van kinderen van beroemdheden met vreemde voornamen". Daar is de lijst verwijderd of verplaatst naar "Wikipedia:Humor en onzin". Wanneer u dat laatste niet ziet zitten, lijkt me verwijderen van de lijst de beste optie. Want zolang er geen duidelijke criteria zijn die aangeven wanneer iemand in de lijst opgenomen moet worden of niet, is de lijst subjectief en willekeurig en bovendien te beschouwen als "Eigen onderzoek" en dus niet encyclopedisch. Uw werk hoeft niet te verdwijnen. Als u het leuk vindt om een dergelijk lijstje bij te houden, dan staat het u natuurlijk vrij om dat op (een subpagina van) uw eigen gebruikerspagina te doen, of zoals gezegd bij "humor en onzin". Echter, de encyclopedie zelf is wat mij betreft daar geen geschikte plaats voor. Wat het door u gegeven voorbeeld van de kunstenaar betreft: wanneer discutabel is of het wel een excentriek kunstwerk is zal ook die afbeelding wat mij betreft verwijderd moeten worden. 它是我 (overleg) 9 mrt 2011 03:11 (CET)
Verwijder de lijst maar, als u dat gelukkig maakt. Liever dat dan dat ik ze moet terugvinden op de denigrerende pagina "Humor en onzin". Maar haal dan ook die afbeelding weg, want als we in het artikel zelf geen namen noemen van "bekende excentriekelingen" heeft het weinig zin dat we er een illustratie bijzetten van iemand wiens excentrieke gedrag betwistbaar is. Gebruiker:Knudde Kjell 17 mrt 2011 10:42 (CET)
Ik heb de lijst en de afbeelding zojuist verwijderd. 它是我 (overleg) 19 mrt 2011 20:50 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Excentriciteit (gedrag). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 16:08 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Excentriciteit (gedrag). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 okt 2017 05:52 (CEST)