Overleg:Glasvezelaansluiting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zo, mijn eerste volledige pagina. Wat vinden we ervan? Hij kan wel wat completer misschien, maar hij is denk ik goed genoeg om mee te beginnen :) commentaar welkom.

Netjes. Al redelijk volledig en uitgebreid artikel. Ik ga het aanvullen met wat actuele informatie.

Pieter223 Het is een goede uiteenzetting. Toch missen hier en daar wat essentiele zaken (en deze liggen erg gevoelig bij officiele instanties). Bij de projecten Glasnet, Casanet (beide in Enschede), alle XMS projecten, Eindhoven, Nuenen en alle projecten van NEM Brabant is Hertzinger de Radio en TV aanbieder. De abonnees hebben een contract afgesloten met Hertzinger voor de aanvoer van Radio en TV.

Naast analoge RTV wordt er bij NEM Brabant in April digitale TV aangeboden, PlusTV.

Raceman: Ik heb het stukje over bedrijven weggehaald bij FTTH en wat meer doorverwezen naar FTTB. Ook heb ik de andere FTTx termen vermeld. De info heb ik mede van de Engelse Wiki. Ook heb ik Vleuterweide op Glasvezel en FiberUpdate als intiatief en resource toegevoegd.

Lord Utopia: De pagina is véél te uitgebreid en wordt daardoor onoverzichtelijk. Het voldoet volgens mij niet aan de normen die Wikipedia stelt. Ten tweede is de pagina veel te "ver-nederlandst". Ik wil zeggen, te veel informatie uit Nederland en niet uit Vlaanderen.

Up-to-date[bewerken]

Ik lees een aantal keren dat er in 2009 iets moet gaan gebeuren. Wie maakt de tekst up-to-date? Handige Harrie 10 apr 2010 17:05 (CEST)

Deze pagina bevat ondertussen behoorlijk verouderde informatie, jammer. Ik heb echter te weinig tijd/kennis om de pagina te updaten. Podex (overleg) 16 dec 2012 12:42 (CET)

Kan iemand ook de Belgische glasvezelnetten in kaart brengen?[bewerken]

Het zou nuttig zijn moest er iemand dit hoofdstuk vervolledigen met alle initiatieven in de BENELUX. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.224.55.187 (overleg · bijdragen)

Fiber vs fibre[bewerken]

In dit lemma worden fibre en fiber door elkaar gebruikt. Zou het niet wenselijk zijn hier eenheid in te brengen? De engelse wikipedia gebruikt 'fiber'. Er lijkt dus geen reden te zijn om fibre te gebruiken. - Ajv39 (overleg) 22 apr 2012 22:49 (CEST)

Fiber wordt vnl in de VS gebruikt, Fibre wordt vooral in Engeland gebruikt. Fiber kom je in Nederland ook vaker tegen. Daarom heb ik Fibre vervangen door Fiber. Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 23 apr 2012 11:33 (CEST)

Grootschalige snoei[bewerken]

Ik heb zojuist enorm lopen snoeien in het artikel, welllicht zelfs teveel.[1] Het artikel stond nmm bol vol uitwijdingen zoals welke wijk in welk gehucht in Nederland het wel niet zou hebben. Ik ben er toch echt een voorstander van de grote lijnen te beschrijven ipv waslijsten vol trivialiteiten met uiteindelijk welke plek wereldwijd op glas zit enz. Sonty (overleg) 25 feb 2013 00:09 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Glasvezelaansluiting. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 nov 2018 12:25 (CET)