Overleg gebruiker:Ajv39

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Ajv39, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.004.695 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Geen doorverwijzing[brontekst bewerken]

Helemaal mee eens dat er niet gelinkt moet worden naar doorverwijzingen. Maar ik heb een verzoek tot naamsverandering ingediend voor het lemma Elektrische geleidbaarheid (eigenschap) naar Elektrische geleidbaarheid, een wel hier. Als dat doorgaat dan moet uw wijziging weer ongedaan gemaakt worden, maar zover is het nog niet. Ik heb op nog een dertigtal pagina's de wijzigingen van Geleidbaarheid naar Elektrische geleidbaarheid gedaan, ik stel voor dat u die voorlopig even ongemoeid laat tot de dienstdoende moderator er zijn ei over heeft gelegd. Met een vriendelijke groet, tekent, W.D. Sparling (overleg) 8 jul 2012 21:12 (CEST)

Niet achteraf bronnen toevoegen, die niet zijn gebruikt[brontekst bewerken]

Beste Ajv39, met deze bewerking voegde je achteraf een bron toe aan een artikel, die niet is gebruikt bij het schrijven van het artikel. Dat is niet correct. Bronvermelding dient om aan te geven welke bronnen daadwerkelijk zijn gebruikt bij het samenstellen van een artikel. Door achteraf een bron toe te voegen, die niet gebruikt is, wordt de lezer op het verkeerde been gezet. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 3 sep 2012 14:56 (CEST)

Ja, bedankt, uiteraard. Ik denk, dat er geen bezwaar is tegen een "Weblink". --Ajv39 (overleg) 3 sep 2012 21:20 (CEST)
Voor het al dan niet gebruiken van externe links, zie WP:EL. In het algemeen wordt geadviseerd om de informatie van een dergelijke bron te verwerken in het desbetreffende artikel: "Kortom, alle informatie op het web buiten Wikipedia die we waardevol genoeg vinden om een link mee te maken zou in de Wikipedia zelf moeten worden opgenomen. Externe links moeten de kers op de slagroom zijn, het artikel zelf de taart". Gouwenaar (overleg) 3 sep 2012 21:37 (CEST)

Harderwijk[brontekst bewerken]

Ik zat me al af te vragen of Harderwijk die Nijkerkenaren zélf geëvacueerd had... ;) Richard 9 mei 2014 15:40 (CEST)

Dat kan natuurlijk niet, ik heb het dus maar aangepast. --Ajv39 (overleg) 9 mei 2014 15:55 (CEST)
Het "kan" wel (in overdrachtelijke zin), in die zin dat de Harderwijkers de Nijkerkenaren opgehaald zouden kunnen hebben. Als de Nijkerkenaren door een andere partij opgehaald werden, klopt het echter niet. Als de Nijkerkenaren op eigen kracht hun dorp ontvluchtten, is evacuatie sowieso het juiste woord niet. Richard 9 mei 2014 16:05 (CEST)
Ja, dat zou kunnen. Ik las de oorspronkelijke tekst zo, dat "Harderwijk" (burgemeester?) opdracht tot evacuatie van Nijkerk gegeven had;-) --Ajv39 (overleg) 9 mei 2014 16:45 (CEST)
Zo stond het er ook (niet dat ze er opdracht voor gegeven hadden, maar dat ze het uitgevoerd hadden). Ik heb trouwens net het artikel wat aangepast: de oorspronkelijke tekst ("een paar dagen verdubbeld"), waar jij "in" voor gezet had, bleek op dit punt te kloppen. Ik heb ook direct de chronologie hersteld en een bron toegevoegd. Richard 9 mei 2014 16:51 (CEST)
Bedankt. --Ajv39 (overleg) 9 mei 2014 16:59 (CEST)
Heb jij trouwens enig idee waarom Nijkerk geëvacueerd werd? Dat zou een gat in de geschiedenis in het artikel over Nijkerk (waar men nu van 1916 direct bij "na de Tweede Wereldoorlog" komt) kunnen dichten. Overigens zal er ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wel het nodige in Nijkerk gebeurd zijn... Richard 9 mei 2014 17:04 (CEST)
Hier staat er iets over. --Ajv39 (overleg) 9 mei 2014 17:28 (CEST)
Goed gevonden! Ga ik na het weekend iets mee doen. Bedankt en ik hoop dat we allebei een prettig weekend hebben ;) Richard 9 mei 2014 19:04 (CEST)

Beoordelingsnominatie Headhunterz[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Headhunterz dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170726 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 27 jul 2017 02:01 (CEST)

Evolutie van de vorm[brontekst bewerken]

Beste Ajv39, Op bijna alle cijferpagina's (met uitzondering van die van 0) zette je een plaatje onder de bovenstaande titel. Mij zeggen die plaatjes helemaal niets als elke informatie ontbreekt. Zeggen ze jou wel wat? Een plaatje in een encyclopedie zou meer dan 1000 woorden kunnen zeggen. Maar wat zeggen deze pennestreken? Daarbij vraag ik me bij elk plaatje af wat de bron van elk teken erin is! Zet er iets bij, bijvoorbeeld van links naar rechts de tijd waarin het teken gebruikt werd, en door wie.

Of, en ik denk dat stukken eenvoudiger is: haal ze weer weg. Grt__ DaafSpijker overleg 16 dec 2019 21:11 (CET)

Lelystad Airport[brontekst bewerken]

Dit zijn allemaal 8.33 kHz kanalen, geen frequenties. Er hoort dus ook geen MHz achter. Jcb - Amar es servir 19 jan 2020 19:39 (CET)

Verwarrend. Ik mis een wikipedia-artikel over dit onderwerp. --Ajv39 (overleg) 20 jan 2020 14:28 (CET)
De achtergrond hiervan is dat de bandbreedte omlaag is gegaan om meer verschillende frequenties te kunnen huisvesten. Als ik 120.725 instel op de radio, dan zend ik een breed signaal uit op 120.725 MHz, stel ik 120.730 in, dan zend ik een smal signaal uit op 120.725 MHz. Hierdoor is ruimte gekomen voor 3 keer zoveel kanalen. Ik zal eens zien of ik hier binnenkort een keer een artikeltje over kan schrijven. Onderstaande tabel zal denk ik de verwarring ook iets wegnemen.
Benaming Frequentie Spacing
120.725 MHz 120.725 MHz 25 kHz
120.730 120.725 MHz 8.33 kHz
120.735 120.73333 MHz 8.33 kHz
120.740 120.74167 MHz 8.33 kHz
120.750 MHz 120.750 MHz 25 kHz
120.755 120.750 MHz 8.33 kHz
Maar je hebt zonder meer gelijk, zoiets zou op Wikipedia moeten staan. Jcb - Amar es servir 20 jan 2020 17:57 (CET)
Bedankt. Op https://833radio.com/news/ staat het een en ander hierover. --Ajv39 (overleg) 20 jan 2020 18:40 (CET)