Overleg:Gymnasium Haganum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De tekst is volledig legaal. Ik zelf zit op de school. Check het ip maar bij ripe.net Het Haganum zal er geen probleem van maken als er stukken van de website naar wikipedia gekopieerd worden.

Met vriendelijke groet,

Leerling van het Haganum

http://onderwijs.wikicities.com/wiki/Gymnasium_Haganum[bewerken]

Beste leerling van Haganum. Ga naar http://onderwijs.wikicities.com/wiki/Gymnasium_Haganum maak een account aan (of niet) en vul daar zoveel mogelijk informatie over je school, leraren en klasgenoten in. Zet onderaan elke pagina (op onderwijs.wikicities.com) [[Categorie:Gymnasium Haganum]]. Laat al je klasgenoten ook daar een account maken, en maak er een leuk project van. nl.wikipedia is een encyclopedie. Dedalus 13 apr 2005 16:33 (CEST)

sorry, maar ik vat je opmerkingen niet helemaal. Je moet mij niet verwarren met de leerling die hierboven iets heeft geschreven. Dat was nog van de oudere versie. Verder heeft het Haganum zeker wel het recht om op deze site te staan, maar het stuk is nog niet volledig. het zou namelijk ook nog over het gebouw moeten gaan etc. De school bestaat al 610 jr, dus heeft wel enige grond om op nl.wikipedia voor te komen. Als jouw opmerking hier niet over ging: sorry, dan heb ik je verkeerd begrepen. Effeietsanders 13 apr 2005 17:27 (CEST)

niet objectief[bewerken]

Niet echt objectief geschreven..., duidelijk te merken dat een insider dit geschreven heeft. Niets mis mee natuurlijk, maar hier en daar zie ik toch meerdere malen (verkapte) complimentjes over het Haganum.

--AA 29 dec 2005 22:24 (CET)

Hmm het is wel heel gezellig daar op het Haganum[bewerken]

Lees het artikel net even door, en het is daar echt geweldig zo te lezen. Ik als volstrekt onbekende wil niet het halve artikel gaan schrappen, maar er mag wel wat POV-verwijdering plaatsvinden... groet, «NielsF» zeg het eens.. 30 jan 2006 22:55 (CET)

In de loop van de tijd wordt er idd steeds meer pov stukjes bijgevoegd. De feiten kloppen wel, maar het is vaak een stukje toon dat er anders zou kunnen. Effe iets anders 31 jan 2006 00:21 (CET)

Foto's oude leerlingen[bewerken]

Bewaart het Gymnasium Haganum foto's van oude leerlingen? Ik bedoel daarmee alumni van deze school die later beroemd zijn geworden. Ik zoek namelijk een foto van Theo Pigeaud. Meursault2004 18 feb 2006 17:48 (CET)

Er is ongetwijfeld een archief van klassenfoto's. Vraag het eens op haganum AT haganum PUNT nl .(Ik dacht dat dat adres werkte, nouja, je merkt het gauw genoeg ;-) ) of op http://www.haganum.nl . De individuele foto's bestaan geloof ik nog niet zo lang. Maar die foto's zul je waarschijnlijk niet voor wiki kunnen gebruiken in de meeste gevallen, aangezien je met copyright van de fotograaf zit... Maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk... Effe iets anders 18 feb 2006 23:37 (CET)
OK bedankt :-) Maar de persoon wiens foto ik zoek zat bijna honderd jaar geleden op deze school. Dus de auteursrechten zullen al lang verlopen zijn. Meursault2004 19 feb 2006 00:53 (CET)
Ah, ok :) Heb je het gemeentearchief en Nationaal Archief al eens geprobeert? Die willen ook nog wel eens hebben. Maar mail het Haganum maar, je weet maar nooit... Misschien dat ze anders wel weten bij wie je wel moet zijn. Effe iets anders 19 feb 2006 01:01 (CET)
Ik heb net geë-maild. Nee ik het gemeentearchief en Nationaal Archief heb ik nog niet geprobeerd. Er bestaan wel foto's van hem op latere leeftijd, maar die worden nog beschermd door het auteursrecht. Verder heb ik helaas geen tijd om naar het gemeente- en Nationaal Archief te gaan ... BTW ik woon zelf in Den Haag (als ik in Nederland ben :-) Meursault2004 19 feb 2006 10:30 (CET)

Alumni?[bewerken]

Volgens de tekst is het een gymnasium en geen universiteit dus is het gebruik van het woord alumni wel correct? Naar mijn weten is alumni voor universiteit en is een oud-leerling voor middelbare school. - Simeon 2 mei 2006 12:38 (CEST)

Van de en.wp haal ik:
An alumnus (masculine) or alumna (feminine) of a college, university, or school is a former student. The plural is alumni for men and mixed groups and alumnae for women. The term is often mistakenly thought of as synonymous with "graduate."
Verder kan ik er overigens in het Nederlands niet zo snel meldingen van vinden. Effe iets anders 2 mei 2006 13:04 (CEST)
Zie alumnus en Van Dale online. Dit komt ook overeen met hoe ik het woord ken. Heb het dan ook in oud-leerling veranderd. «Niels» zeg het eens.. 2 mei 2006 17:51 (CEST)

'Bekende personen'[bewerken]

Voor toelichting van de toevoeging Kees van Dijkhuizen en Laura Moors:

Kees van Dijkhuizen is een bekend Nederlands econoom, meest bekend als rechterhand van voormalig Minister van Financiën Gerrit Zalm. In gesprekken over de invoering van de euro is vaak zijn opleiding gevallen, waaronder het Gymnasium Haganum.

Laura Moors is een huidig in Amerika wonende fysicus met opmerkelijke onderzoeken naar het verwant tussen DNA en genetische mutatie. Haar resultaten zijn gepubliceerd in diverse deskundige tijdschriften en ik vond haar daarom wel een aardige toevoeging aan de lijst. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.84.2.223 (overleg · bijdragen)

Het kenmerk van een dergelijke lijst is gewoonlijk dat de mensen een artikel hebben of er een zouden kunnen krijgen. Bij geen van beiden kan ik voldoende relevantie voor een dergelijk artikel vinden. Het zijn ongetwijfeld bekwame wetenschappers, maar voor wat ik kan achterhalen en wat hierboven beschreven is lijkt me nog niet voldoende (rechterhand van een bankdirecteur/minister of geneticus, tsja - en publiceren is in die kringen ook niet erg ongebruikelijk). Maar het zijn vrij gebruikelijke namen, dus het kan zijn dat ik dingen over het hoofd zie. --Effeietsanders 18 jun 2010 20:43 (CEST)

in 2009 zal Lissabon bezocht worden[bewerken]

Deze zin zou moeten aangepast worden.
Kan er iemand bevestigen dat de leerlingen Lissabon bezocht hebben?
Waarheen ging de reis in 2010 en 2011?

bron gevraagd[bewerken]

Zie de tekst : e universiteiten van Leiden, Groningen en Utrecht, in die tijd de enige in de noordelijke Nederlanden. Daarna werd een bron gevraagd. Men leze: Universiteit, in 1811 werden de universiteiten van Harderwijk en Franeker gesloten, en bleven Leiden, Groningen en Utrecht dus open. Ik heb de bron-vraag verwijderd. Pvt pauline (overleg) 21 mrt 2014 18:25 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Gymnasium Haganum. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 04:23 (CEST)